A e ka vënë në dy gjunjë Vuçiqi politikën e udhëheqësisë kosovare

A e ka vënë në dy gjunjë Vuçiqi politikën e udhëheqësisë kosovare

Ragip Guraziu

  • 17 maj 2019 - 16:18

Kështu siç po shkohet, së shpejti Vuçiqin do e shohemi pranë foltorës së Kuvendit serbë,para deputetëve,duke numruar dështimet tona në politikë,masakrat, kalljet e shtëpive, dëbibin e qytetarëve nga trojet e veta,  dhe shumë të tjera, do i këthej në fitore,për të bind,edhe Kuvendin edhe gjithë  botën dhe ka mundësi se do duartrokitet,dhe mu pastaj,gjysmën e territorit të Kosovës do e bëjë Serbi e gjysmen tjetër do e njoh,por prap me kushtet, si në Bosnje.

 Me Masakrën e Prekazit,serbia përqau UÇK-në

J0 ratësisht sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës e koncentroi në Prekaz, në zemrën dhe kokën e UÇK-së, duke i bërë asaj një rrethim të hekurt, për fat të mirë, alarmoi tërë botën. Ajo që do të ndodhë në fillimet e marsit të vitit 1998 do të jetë një dëshmi e gjallë për botën e qytetëruar dhe përgjegjësit e saj politikë e diplomatikë. Në të vërtetë, kjo ngjarje kaq e drejtpërdrejtë dhe kaq e fuqishme për nga përmasat e saj të flijimit unikat, të qëndresës e të masakrimit do ta ngrejë çështjen e Kosovës në krye të agjendës botërore, por la mbrapa dank-shenjë,që edhe sot të përqarë UÇK-ja dhe kjo s'do koment.Jam i gatshëm të flas rreth Kosovës në Parlament.Deputetja e PDK-së, Flora Brovina pas pak do të shkojësipas saj se tre ushtarë serbë po dhunonin një grua shqiptare.

Mu kur i konvenon Serbisë,Borovina del me risi turp

Me rastin e një skandali  të publikimit të një fotografie ku pretendohej sipas  Deputetes së PDK-së, Flora Brovina  se tre ushtarë serbë po dhunonin një grua shqiptare, morri hejon në gjithë botën,aq shpejt sa se merr mendja.Për këtë Brovina është e ftuar për këtë rast që jap dëshminë e saj mbi vërtetësinë e fotografisë.kaq njëherë...

Jo rastësisht deklarat taze; ''Vuçiq: Prishtina po përgatit arrestimin e policëve serbë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka paralajmëruar se pushteti në Prishtinë në synimin të dobësoj mbrojtjen e veriut të Kosovës të hënën do të arrestojnë policë serbë, ka shkruar “Novosti”

Në intervistën në RTS ai theksoi se ka informata që pushteti në Prishtinë do të arrestoj 26 pjesëtarë të Policisë së Kosovës nga veriu dhe 15 persona tjerë me qëllim që kjo pjesë të mbetet e pambrojtur.

"Ky është synimi i ri i arsyetuar kinse për implikim në korrupsion për të dëhsmuar luftën kundër korrupsionit, ndërsa qëllimi është që veriu të Kosovës dhe Mitrovica të mbeten të pambrojtura, dhe këtë duan ta realizojnë në mënyrën më të fëlliqur", tha Vuçiq.

"Jam gati në çdo moment, posaçërisht kur e kam të qartë se në cilin drejtim po shkojnë gjërat dhe kur nuk ka bisedime as dialog ", tha Vuçiq.

Vuqiq ka folur gjër e gjat edhe për Listën Serbe që Beogradi ka afërsi me ta,bisedat me peshkopijt,dihet kishat serbe,të mbushura me çetnik në emër të fesë,mu këta kanë bekuar ushtarët serb për masakrimet në territorin e ish-Jugosllavisë,por edhe të Kosovës.

Të përqarët e UÇK-së në krye të shtetit

Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës e koncentroi në Prekaz, në zemrën dhe kokën e UÇK-së, duke i bërë asaj një rrethim të hekurt, për fat të mirë, alarmoi tërë botën. Ajo që do të ndodhë në fillimet e marsit të vitit 1998 do të jetë një dëshmi e gjallë për botën e qytetëruar dhe përgjegjësit e saj politikë e diplomatikë. Në të vërtetë, kjo ngjarje kaq e drejtpërdrejtë dhe kaq e fuqishme për nga përmasat e saj të flijimit unikat, të qëndresës e të masakrimit do ta ngrejë çështjen e Kosovës në krye të agjendës botërore.

Edhe pse gjithmonë kanë qenë pa fytyrë serbë, dhe kanë pas një të (ZEZË), dhe atë po e trashëgoni, jo vetëmFytyrat e udhëheqësisë, por Serbia pra, gjithnjë në çdo rast të ndryshuara, fytyra çetnike, kriminele, shoveniste ,Arkanit,Sheshelit, që ka sjellur  regjimi i Sllobadan Millosheviqit në veri të Mitrovicës,dhe jo rastësisht Sllobodan Millosheviqi morri epitetin,siç e quajn tani,Kasapi i Ballkanit.

Deri sa kemi një politk të mish-mashit në Kosovë,normal që Vuçiqi hedh valle

Vuçiq me këtë politikë shoveniste e çetnike,totlisht kopje e kasapit të ballkanit,Millosheviq,këtë epitet e morri Slloba,nga te vetet dhe nga ndërkombëtarët, Serbia kurrë nuk ka qenë në situatë më të vështirë,deri sa ju si popull gjithmonë keni  incinua të gjitha luftrat siç ishte edhe kjo e fundit që morret ''grusht'' të rëndë na Sllovenia,Kroacia, Mali i Zi,Maqedonia,Greqia,tani edhe Kosova,me masakrat e juaj ndaj popujve tjerë jo serb,dhe kjo fytyurat e zaza të juajt,gjithmonë kanë qenë të zeza.

Ngadal beg se ka hendek...Populli është Kosova-jo politika

Ju gjithmonë keni qenë pa fytyrë, keni pas një të (ZEZË), dhe atë po e trashëgoni, jo vetëmFytyrat e juaja, Serbisë pra, gjithnjë në çdo rast të ndryshuara, fytyra çetnike, kriminele, shoveniste dhe nuk di për çfarë fytyra në të ardhmen....

Kosova mundi frikën dhe i hapi shtigjet e lirisë dhe të ardhmërisë

Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës e koncentroi në Prekaz, në zemrën dhe kokën e UÇK-së, duke i bërë asaj një rrethim të hekurt, për fat të mirë, alarmoi tërë botën. Ajo që do të ndodhë në fillimet e marsit të vitit 1998 do të jetë një dëshmi e gjallë për botën e qytetëruar dhe përgjegjësit e saj politikë e diplomatikë. Në të vërtetë, kjo ngjarje kaq e drejtpërdrejtë dhe kaq e fuqishme për nga përmasat e saj të flijimit unikat, të qëndresës e të masakrimit do ta ngrejë çështjen e Kosovës në krye të agjendës botërore. Kjo fytyra e Serbisë....

(Kosova Sot Online)