Pse liderët e Kosovës bëjnë politika të gabuara

Pse liderët e Kosovës bëjnë politika të gabuara
  • 17 qershor 2019 - 11:43

Në qoftë se ka probleme lidhur me futjen e një formë qeverisjeje republike,ka probleme edhe për ruajtjen e saj kështu që edhe Kosova duhet të këtë probleme të tilla në të ardhmen, ku nënvizohet si në përgjegjësi, edhe republika,kohë pas kohe, duhet të ripërtërihet duke u kthyra te parimet e origjinës.

Kjo mund të ndodhë si pasojë e veprimeve nga jasht siq mundohet Serbia me platforma politike për bisedime. Që mundohet duke futur një ligj që i detyron shtetasit e Kosovës ku do të thot serbet të ndryshojnë situatën e sjelljeve të tyre ndaj Kosovës.

Në mënyrë të veçantë trajtohet mundësitë që i hap një popull,për të ruajtur lirinë,në qoftë se më parë ka qenë nën një okupim dhe më vonë ,pa luftuar vetë, ka fituar një qeverisje të lirë në republikë siq janë serbet e Kosovës.

Në të njëjtën mënyrë,edhe një popull që sapo ka dalë nga robëria,që nuk i njeh mjetet e mbrojtjes e të sulmit që akoma nuk e ka njohur situatën e rrethanave,do të bjerë shpejt nën një zgjedhje të re që mund të jetë më e rëndë se sa më parë, këtu bëhet fjalë për biseda me serbin qe sotë bën Kosova për sovranitetin e sajë. Mirëpo a nuk ka Kosova miq që mund ta ndihmojnë që populli atë që e ka arritur të fitoj lirinë ta rujë.. përgjegja është se me siguri do të këtë armiq,dhe pak miqë.

Kështu që ata që kanë pasur përfitime nga republika, do të përpiqen ta përmbysin atë,që rifitojnë privilegjet e vjetra. Të tjerët,që mund të kenë marrë diploma nderi nga shteti ,do të merren shumë falenderime për punën që kanë bërë, për ta rrenuar republikën.

Në këtë rastë populli i Kosovës e ka fituar lirin jo rastësisht dhe me luftë ku duhet qe ta mbrojnë me kushtetut dhe ligjet e sovranit të shtetit të Kosovës pa u nda asnjë pjesë e ti .Kështu që ndryshimi i ligjeve për shtetin në ngritje, ashtu duhej t'i ndryshonte ,kur rënia troket në derë siç po na troket neve, kur lideret Kosovarë bëjn politika të gabuara rreth bisedimeve me serbin,gjë që rrezikohet që të Bosnizohet Kosova.

Kështu që mundësit janë shumë problematike,andajë duhet një njeri i zgjuar,që ta parashikojë rrezikun e bisedimeve dhe pasojat që mund të vijnë në të ardhëmen.

(Kosova Sot Online)