Instalimi i fashizmit intern!

Instalimi i fashizmit intern!
Instalimi i fashizmit intern!

Skender Mulliqi

  • 24 gusht 2019 - 09:43

Elita politike në Kosovë  për dy decenie është e pandryshuar, dhe nese e shikojmë dhe analizojmë mirë është e kalbur në mbrendin e saj.Na kan shkaktuar vëtem vuajte . E kan pru krizën ekonomike , krizën politike, morale,  migrimin masovik , varferinë …Promovuan antivlera.Po sundojnë  më metoda antidemokratike , largë sistemit shumë partiakë pluralist.

Futen në sistem  konceptin e ndjekjës  të stilit të inkuzicionit, largimin e kuadrove eminente , e  çka mos tjetër .Këta njerëz të politikës , futën në përdorim kalkulimet  dhe manipulimet klasike në zgjedhjet e deritashme.Krijuan rrjete të ndryshme edhe kriminale për të mbetur sa më gjatë në pushtet.Mirë e luajtën rolin e aktorëve të teatrit dhe të filmit.U shërbyen me farsa , skandale të çdo ditëshme  dhe teatralitete.

 Ende nuk kemi medie të lira, as shtet të së drejtës…Na instaluan fazhizëm intern , dhe instaluan dashurinë karshi forcës së tyre , dhe forcës karshi eksploatimit të djersës dhe mundit të popullit.Elitat në pushtete përdorën metodat diskualifikuese karshi kundershtarëve  politik , si dhe përdorën shumë metoda spekuluese dhe dehumanizuese .Nuk krijuan ura të bashkëpunimit  më miqët tanë të përheshem në botë .Përkunder gjithnjë e më shumë jemi duke I humbur ata, për fajin e tyre. Kan filluar paturpësisht edhe më shpërbërjen e shtetit edhe ashtu të brisht të Kosovës.Nuk kemi njohje të reja , kemi tërheqje të pavarësisë nga disa shtete, ska rëndësi të mëdha apo të vogla. Diplomacia ishte e nivelit më të ulët  , se njerëzit që u emëruan në këto poste , nuk ishin as për afër të nivelit të diplomatit .

Dëgjuam gjatë këtyre viteve vëtem llafe , e punë kurrfare.Madje ,  ju futën pazareve për shitje të tokave , si më Maqedonin  e Veriut , më  Mal të Zi, e Serbi.Me njerëz të pashkolluar dhe të padinjitetshem nuk bëhët shteti. Jeta parlamentare ishte pika më e dobët. Na nevoiten njerëz më duar të pastra pa afera  korruptive dhe kriminale .. . Nese edhe kësaj radhe nuk do të kemi ndryshime përmbajtësore  , shumë keq do ti kemi punët …Me pushtete autoritare  , përfundimisht do të humbim çdo përkrahje të miqëve  tanë …

(Kosova Sot Online)