Bastioneve partiake u duhet një "shkatrrimi kreativ"!

Bastioneve partiake u duhet një
Bastioneve partiake u duhet një

Fadil Maloku

  • 17 tetor 2019 - 21:13

1."Shkatërrimi kreativ", apo zëvendësimi i të vjetrës me të renë, si shtegëdalje nga kriza (ekonomike, politike, sociale..etj.) dhe nga zhënjimi i të rinjëve...kërkon që menagjimi i resurseve njerëzore të lirohet nga militantizmi; klanor, grupor ai partiak dhe obskurantizmi ideologjik, dhe të zëvendësohet me nje menagjim teknokratik.

2.Ku "ngjyrat partiake", dhe bastionet krahinariste po shêrbejnë vetëm si folklorizëm social për të marr vota, por, asesi edhe si "çelës" për punësim, ngritje profesionale në institucionet përkatëse komunale.

3. Zgjedhjet e ardheshme komunale, duhet ta studijojnë dhe padyshim testojnë, ndryshimin përmes (kontigjenteve) elitave te reja, të cilat kanë; ide, vizion dhe Projekte konkrete se si dëshirojnë ta shohin dhe menagjojnë Komunên e tyre. Sipas një studimi që ka bërë Shoqata e Sociologëve të Kosovës (SheSK), na del se; shumica e qytetarëve të Komunave në Kosovë, janë lodhur me keqeverisjen (shkaku i konformizmit partiak!) me keqmenagjimin, (nepotizmit që praktikohet sidomos në komunat e vogëla) e sidomos me shpërndarjen e resurseve të reja njerëzore...

(Kosova Sot Online)