Aleksandër Vuçiq nuk është president i gjithë serbëve

Aleksandër Vuçiq nuk është president i gjithë serbëve
Aleksandër Vuçiq nuk është president i gjithë serbëve

Ragip Guraziu

  • 04 nëntor 2019 - 11:40

Presidenti serb Aleksandër Vuçiq nuk është president i gjithë serbëve, këtë po e thonë vetë qytetarët dhe politikanët serbë pro Evropian, dhe në rast se vijnë në pushtet do e njohin Kosovën.

Me urretje ndaj shqiptarëve, që nuk po mundet të përbahet,një politikë shofenistë, nuk është politikikanë,derisa vetë serbët po thonë se Vuçiq nuk është president i gjithë serbëve,derisa udhëheq me strukturat çetnike si pasardhës i Kasapit të Ballkanit, Sllobodan Millosheviqit,falë tij një politike gjenocidjale përdori,përveq  ndaj shqiptarëve,por edhe gjithë popullit Jugosllav të asaj kohe dhe inicioi luftën e viteve 1991 me Slloveni, Kroacin, Bosnje e Hercegovinë, për të ardhur deri te Lufta e UÇK-së 1998-99, ku Kosova nga kjo luftë fitoi pavarësinë e saj ,Kushtetutën e saj,dhe u lirua njëherë e përgjithmonë nga thundrrat çetnike sllave,të Drazha Mihajlloviqit, Rankoviqit, dhe së fundit Sllobodan Millosheviqit.Kur qytetarët serb dhe të tjerët në veriun e Mitrovicës u binden se ata po i udhëheqin, Lista Serbe, të dirigjuar nga Vuçiqi e Daçiqi, bashkëpunëtorët e Sllobodan Millosheviqit.

Z.Vuçiq me këtë politikë shoveniste e çetnike,totlisht kopje e kasapit të ballkanit,Millosheviq,këtë epitet e morri Slloba,nga te vetet dhe nga ndërkombëtarët, Serbia kurrë nuk ka qenë në situatë më të vështirë,deri Vuçiq, ka ringjallur gjithmonë ka  incinua të gjitha luftrat siç ishte edhe kjo e fundit që morret ''grusht'' të rëndë nga Sllovenia,Kroacia, Mali i Zi, Maqedonia,Greqia,tani edhe Kosova,me masakrat e regjimit millosheviqian që bënte pjesë edhe vet Vuçiq ndaj popujve  tjerë, jo serb,dhe një  gjuhë urretje ndaj shqiptarëve, që nuk po mundet të përbahet,një politikë shofeniste, nuk është politikikanë,derisa vetë serbët po thonë se Vuçiq nuk është president i gjithë serbëve,derisa udhëheq me strukturat çetnike si pasardhës i Kasapit të Ballkanit, Sllobodan Millosheviqit,falë tij një politike gjenocidjale përdori,përveq  ndaj shqiptarëve,por edhe gjithë popullit Jugosllav të asaj kohe dhe inicioi luftën e viteve 1991 me Slloveni, Kroacin,Bosnje e Hercegovinë, për të ardhur deri te Lufta e UÇK-së 1998-99,ku Kosova nga kjo luftë fitoi pavarësinë e saj ,Kushtetutën e saj, dhe u lirua njëherë e përgjithmonë nga thundrrat çetnike sllave, të Drazha Mihajlloviqit, Rankoviqit, dhe së fundit Sllobodan Millosheviqit.Kur qytetarët serb dhe të tjerët në veriun e Mitrovicës u binden se ata po i udhëheqin, Lista Serbe, të dirigjuar nga Vuçiqi e Daçiqi, bashkëpunëtorët e Sllobodan Millosheviqit.

Tani Amerika me aleatët  dhe miqtë e Kosovës, shumë lehtë, dhe në dorën e tyre është zgjidja e përhershme në mes Kosovës dhe Serbisë''

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë me qendër në Hagë, që përfaqëson gjykatën e nivelit më të lartë të Kombeve të Bashkuara, publikoi pasditen e datës 22 korrik 2010 opinionin këshilldhënës lidhur me ligjshmërinë e shpalljes së pavarësisë së Kosovës në vitin 2008. Gjatë fjalës së tij Kryetari i Gjykatës Hiasashi Ovada tha se shpallja e pavarsisë së Kosovës më 17 shkurt të 2008 nuk e ka shkelur të drejtën ndërkombëtare. Me 10 vota pro dhe 4 kundër gjykata është e mendimit se deklarata e pavarësisë së Kosovës nuk e ka shkelur të drejtën ndërkombëtare. Sipas gjykatës nga të gjitha të dhënat pavarësia e Kosovës nuk ka shkelur as rezolutën 1244, si dhe kornizën kushtetuese të UNMIK.

Këmbëngul se Serbia duhet ta kishte njohur Kosovën, por ka humbur disa shanse për zgjidhje që nga viti ‘99, me Rambujenë dhe më pas me planin e Ahtisarit'', mendonë Çedomir Jovanoviq, i cili ka qenë një nga zërat e fuqishëm kundër politikës serbe të viteve ’90 si një nga udhëheqësit e protestave studentore dhe të bllokut demokratik.Jovanoviç, një nga bashkëpunëtorët e Kryeministrit të të vrare Zoran Gjingjiç, dhe konsiderohet si personi që i dorëzoi Gjykatës së Hagës ish-Presidentin Sllobodan Millosheviçin.

Politika vrastare e Sllobodan Millosheviqit, tani kopje e presidentit serb Akeksander Vuçiqit

Ish-kryeministrit serb Zoran Gjingjiq, i cili u qëllua për vdekje në një vrasje politike në vitin 2003 – një vrasje prapavija politike e të ciliës ende nuk është sqaruar plotësisht, por që ishte pro evropian,Serbia gjithmonë i ka likfiduar, këtë e bëri Sllobdan Millosheviqi,si dhe shumë fuksionar tjer,siç, thotë Rada-Trajkoviq: Vrasja e Ivanoviqit përkujton vrasjen e Stamboliqit dhe të Gjingjiqit.

“Vrasja e Oliver Ivanoviqit, në këtë moment përkujton vrasjen e Ivan Stamboliqit e më pas në vrasjen e kryeministrit Zoran Gjingjiq“, ka thënë Rada Trajkoviq.

Miken e Oliver Ivanoviqit dhe bashkëpunëtoren e tij në koalicionin e dikurshëm Kthimi, dr. Rada Tajkoviq,e ka goditur rëndë lajmi për vrasje e tij. Ajo, duke qarë për RTV Kim ka thënë se kjo është ditë e pikëllimi për të dhe për popullin serb.

“Në shoqërinë ku nuk ka luftë me arguemnete, ku nuk ka dialog të shëndoshë, për fat të keq, zgjidhjet kthehen në vitet e nëntëdhjeta të shekullit të shkuar”, ka thënë Rada Trajkoviq.

Ivan Stamboliq, kundërshtar politik i Slobadan Milosheviqit është vrarë nga shërbimet sekrete të ish- diktatorit serb, ndërsa Zoran Gjingjiq, i cili e kishte dërguar Milosheviqin në Tribunalin e Hagës, u vra nga ish – policë të të akuzuarit për krime lufte në Kosovë.Kjo ishte fytyra e vertet e Sllobodan Millosheviqit,tani kopje e tij,presidenti serb Aleksander Vuçiq,që po kritikohet me gjithë Listen Serbe,se Vuçiq nuk i përfaqëson mbi 70 përqind  qe qytearve.

Në Serbi derisa nuk vijnë në Pushtet  ata q duhet me ardh- politikanet serb pro evropian, telashe per ne, për Ballkani, Evrpen dhe gatie gjithë botën,dhe pa e zhdukur këtë ushëheqje te Serbisë,duke filluar nga Presidenti serb Vuçiq,qeveria koplet e Beogradit,Lista serbe tani bie vet,por për këtë duhet kujdesur edhe ndërkombëtaret qe Serbien ta dergojne ne zdhje te parakoshme,dhe te vijnë të tjeret qe duhen te jen,dhe kjo politike e Beogradit,ka me sjelle rreziqe dhe kurr pajtime q ka me ja pa sherrin e gjithë bota.

Shpallja e pavarsisë së Kosovës...

Më 17 shkurt të vitit 2008 Kuvendi i Republikës së Kosovës shpalli Deklaratën e Pavarësisë së Kosovës.Në një mbledhje ku morën pjesë 109 nga gjithsej 120 deputetë, Kuvendi i Kosovës njëzëri shpalli Kosovën shtet të pavarur, sovran dhe demokratik.Ligjshmëria e Shpalljes së Pavarësisë së Kosovës për një kohë ka qenë temë e diskutueshme. Serbia duke kundërshtuar kërkonte vlerësimin e vlefshmërisë ndërkombëtare dhe mbështetje për pozicionin e saj, gjoja se Deklarata e Pavarësisë së Kosovës ishte e paligjshme. Në vazhdën e kësaj ecurie, në tetor të vitit 2008, Serbia kërkoi një opinion këshillues nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë.

Më 22 korrik 2010, Gjykata konstatoi se Deklarata e Kosovës për Pavarësi, nuk ka shkelur të drejtën ndërkombëtare.Me urretje ndaj shqiptarëve, që nuk po mundet të përbahet,një politikë shofenistë, nuk është politikikanë,derisa vetë serbët po thonë se Vuçiq nuk është president i gjithë serbëve,derisa udhëheq me strukturat çetnike si pasardhës i Kasapit të Ballkanit, Sllobodan Millosheviqit,falë tij një politike gjenocidjale përdori,përveq  ndaj shqiptarëve,por edhe gjithë popullit Jugosllav të asaj kohe dhe inicioi luftën e viteve 1991 me Slloveni,Kroacin,Bosnje e Hercegovinë, për të ardhur deri te Lufta e UÇK-së 1998-99,ku Kosova nga kjo luftë fitoi pavarësinë e saj ,Kushtetutën e saj,dhe u lirua njëherë e përgjithmonë nga thundrrat çetnike sllave,të Drazha Mihajlloviqit, Rankoviqit, dhe së fundit Sllobodan Millosheviqit.Kur qytetarët serb dhe të tjerët në veriun e Mitrovicës u binden se ata po i udhëheqin, Lista Serbe, të dirigjuar nga Vuçiqi e Daçiqi, bashkëpunëtorët e Sllobodan Millosheviqit.

(Kosova Sot Online)