Amoraliteti i politikanëve të pangopur

Amoraliteti i politikanëve të pangopur
Amoraliteti i politikanëve të pangopur

Ismail Muçiqi

  • 05 nëntor 2019 - 10:06

Pas zgjedhjeve nacionale të 6 Tetorit shpresa e Popullit ështe ngjallur se më në fund vota e popullit tregoj rrugën se kush duhet ti udhëheq Instuticionet e Kosovës. Eshtë momenti i fundit që shteti i Kosovës të hy në Binar dhe ti hapë përspekëtiv vendit në mënyr që deshtimet dhe demet që i lan Qeverit e më parshme të sanohen sa më parë.

Populli për mes votës së lirë e dha mendimin e vetë duke kërkuar ndryshim në të gjitha partitë politike. Tani Qytetarët presin që KQZ-ja e cila ështe mbyll në kala më në fund të komunikoj rezultatet e votimeve.Ky instuticion i panvarur tregoj se akoma ështe larg të nivelit të organizimit të mirfillt të zgjedhjeve.Manifestimet të cilat e përcollën KQZ-në që nga përkatitja - formulimi teknik i formularëve e deri të numrimit i kutive të votomit. Populli tregoj me votën e lirë se besimi për ta udhëhequr Qeverin dhe instuticionet i dha Lëvizjes Vetëvendosje si parti e parë dhe Lidhjes Demokratike si parti e dytë këto dy parti së bashku me pakicat do te krijojnë një shumicë solide në Parlamentin e Kosovës.

Tani kur qytetarët presin arritjen e kualicionit ndërmjet këtyre dy partive, në Opinion kan filluar të dalin disa zëra të pa kënaqur me deklarata tentensioze duke shprehur mëllefin nga dështimet që ata i patën gjatë fushatës zgjedhore. Këta individ të cilët ishin në krye të shtabeve zgjedhore të partive të tyre jo që arritën që Lidhjen Demokratike ta bëjnë parti të parë, por ata pësuan debakel zgjedhor edhe në Komunat e tyre të cilat i udhëheqin vite me radhë.

Ata duhet të jen të vedishëm dhe të mbajnë përgjigjësi para degëve të cilat i udhëheqin Komunën të cilën e menagjojn si dhe duhet ndjejnë përgjigjësi para organeve të partis qendrore. Elektorati i Lidhjes Demokratike edhe kësaj radhe i votoj dhe i përkrahu kuadrat e reja, të shkolluara të ngritura, të pa korruptuar të cilat i dhanë frymë dhe imëpuls të ri Lidhjes Demokratike.

Kanditatja e nominuar për Kryeministre zonja Vjollca Osmani arriti që ta mobilizoj elektoratin e LDK-së dhe autoriteti i saj u vërejt gjithandej dhe është figurë e pakontekstushme e LDK-së dhe e Kosovës. Këto zgjedhje ja treguan vendin të gjdo subjekëti Politikë. Partin Demokratike nuk e votuan si parti e parë. Ate e rangun në vendin e tret duke e denuar me votë për shkakë të gabimeve, deshtimeve dhe të mos përmushjes të premtimeve dhanë popullit.

Elektorati nuk e votoj kët parti edhe për shkak të manipulimeve qe u bën me numrin e madh të veteranëve të UQK-së. Aleancës për ardhmërin e kosovës qytetarët me votën e tyre e rangun ne pozitën e katërt kjo parti e kunsumueme me individ dhe figura të pandryshuara vite me radhë, e cila më shumë ka karakëter krahinor gjtaë qeverisë së fundit arriti ti degradoj instuticionet e shtetit.

Numri i Ministrave,zv-, ministrave këshilltarëve të pa fundë ndamjen e parasë publike pa kritere, shpenzimet enormë në dreka dhe darka të kabinetit qeveritarë, Populli nuk i dha besim më tutje partitë miniore si ishte Nisma social Demokrate parti e komunës së Malisheves këjo nuk arriti të bëhet parti normale. Këjo gjatë pjesëmarrjes në Qeverisjen e fundit, Minstrinë e Arsimit e shëndrroj në bastijon të klaneve, familjare me vëllezërve nipa daj kusheri me motra dhe me qka jo tjetër.

E mos të flasim për afera korruptive të cilat edhe sot janë të shtrira nëper portale dhe mjete të informimit të denencuara nga ish deputet të kësaj partije. Duhet thekësuar se Aleanca Kosova e re e cila nuk dihet se kush e udhëheq apo kush fletë me emër të saj e cila si duket është në shuarje e sipër nga hyrëja e sajë në instuticionet e Kosovës më shumë ka shkakëtuar dëme dhe probleme se sa ka dhanë ndonjë kontribut për tu mbajtur mendë këjo mini parti duke iu bashkuar aleancave- partive në pushtet shumë herë e ka vu në bllokad skenën politike. Po ashtu grupi i individëve të pa kënaqur të cilët ja këthyen shpinën Albin Kurtit iu bashkuan partisë Social Demokrate të Kaqusha Jashari ky grup i cili u mundua që ta shpartalloj Vetëvendosjen dhe ta marrë kalanë nga mbrenda mori goditjën më të rënd nga qytetarët këjo tregon se populli në momentet të duhura dinte gjykoj drejt dhe dinte të mallkoj.

Të gjitha këto që i tham më lartë janë evërëtyr e gjendjes në skenën Politike të Kosovës. Tani është momenti që Lëvizja Vetvendosje dhe Lidhja Demokratike e Kosovës të arrin marrëveshje dhe në mënyr të sinqert duke ju përmbajtur parimeve për ndërtimin e insuticionet të shtetit. Cdo kushë që për interesat personale apo karleriste mundohet të përqaj apo ta pengojë këtë marrëveshje nuk ështe në vijën e duhur të unitetit dhe të ineteresit të popullit.

Presionet e ndryshme nga ana e individëve të partive politike ndaj komisionit zgjedhorë janë të domshme dhe të pa pranushme. Ka ardhur koha që Politikajtë e pa Ngopur të cilët plot qe 20 vite e kan zhvat shtetin dhe pasurin e popullit të lëshojn rrugë dhe ta kupëtojnë realitetin e kohës këta politikaj më në fundë është mirë që të pastrojnë kapitalin e tyre të cilën e kan krijue në kurriz të popullit dhe shtetitë.

Këta do ti bëjn mirë Kosovës nëse heqin dorë nga politika për mes të cilës arritën të pasurohen qe nga niveli lokal e deri ne ate qeveritar. Këta është mirë që më në fundë ti evidendojnë pronat dhe pasurin e tyre qe e krijuan me emer të patriotizmit dhe të parollave tjera inekzistente.

(Kosova Sot Online)