Tirana duhet të ndalet nga Mini Shengeni sllavomadh i Beogradit

Tirana duhet të ndalet nga Mini Shengeni sllavomadh i Beogradit
Tirana duhet të ndalet nga Mini Shengeni sllavomadh i Beogradit

Muhamet Kelmendi

  • 11 nëntor 2019 - 10:20

Kosova si shtet nuk mund te pranoj ndonje lidhje me sllavet, sepse kjo lidhje ne 100 vjetet e fundit i ka kushtuar popullit shqiptar me qindra e me mijera veta.

Ne duhet si komb te kemi lidhje ndermjet veti dhe ketej te synojme intergrimet ne UE dhe ne NATO.

Shpresoj se edhe Edi Rama do te kuptoi kete pikesynim dhe se nuk duhet per shkak te votes kunder per hapjen e negociatave ne UE te merr rrugen e cila eshte e rrezikshme dhe me konflikte te medha per shqiptaret.
Lidhjet ne sllavet nuk e zevendesojne UE.

Me UE hiqen te gjitha pengesat edhe ne kuader te shteteve te Ballkanit Perendimor.

Eshte e domosdoshme qe Edi Ramen te ndalet nga rruga e tille nga Kuvendi i Shqiperise, sepse me vullnet,nga ajo qe deklaroi ne Oher,, nuk terhiqet.

Shqiperia ka probleme te dukshme me Greqine. Atje nuk eshte zgjidhur problemi i kufijeve shteteror dhe i zones se detit.

Greqia po synon pjese te medha te shtetit shqiptar.

Ne anen tjeter, Serbia pi synon gjysmen mos tere Kosoven.

Ketu eshte baza qe Tirana dhe Prishtina duhet te bashkepunojne dhe te ruajne lidhjet me SHBA-ne dhe me shtetet e ndryshme te UE, si dhe me vete Unionin.

Kjo lidhje i ndihmon kombit ne ruajtjen e hapesires.

Liidhjet lokale, si Mini Shengeni i Ballkanit, ku bejne pjese ish-republikat sllave te Jugoslkavise, perndryshe pergjegjese per gjenocidin 100 vjeqar ndaj shqiptareve, nuk kane te ardhme.

Shqiptaret duhet te lidhen ne mes veti. Kemi shume organizime te ndara dhe me politika te vecanta.

Ketu duhet te veproj z.Rama.

Keto politika jo unike duhet unifikuar. E kjo arrihet jo me iniciativa sllave, po me interesa shqiptare.

Tirana duhet te ndalet nga ky Shengen sllavomadh.

Nese mendon ndryshe, atehere Edi Rama nuk e  njeh politiken sllave; nuk e njehe te kaluaren tone dhe nuk ka lidhje me te ardhnen e kombit te ndare.

Ketej ky behet shume i rrezikshem.

E ardhmja e shteteve tona dhe e kombit shqiptar eshte vetem ne UE dhe  ne NATO.

Lidhje tjera juk ka.

(Kosova Sot Online)