Kosova e Edi Ramës është Serbia

Kosova e Edi Ramës është Serbia
Kosova e Edi Ramës është Serbia

Nezir Kraki

  • 19 nëntor 2019 - 15:26

Aq mirë e njeh Edi Rama Kosovën saqë nuk e heton fare mosprezencen e saj në hartat e Serbisë të cilat tash ky vet i proklamon përmes kanalit propagandistik dhe qesharak ERTV.

Dhe çka është edhe më tragjike, as ministri i tij i punëve të jashtme Baton Haxhiu nuk alarmohet nga injoranca gjeografike e shefit fuqiplotë.

Siç duket, vizioni strategjik i Shqipërisë si kujdestare e kombit shqiptar në Ballkan ka rrëshqitur drejt startegjisë serbe duke e asistuar atë në vizionin e saj (botërisht të njohur përveç nga Rama) të panserbizmit dhe antishqiptarizmit.

Kam muaj që tentoj ta deshifroj këtë sjellje vetshkatërruese të këtij kryeministri izolues dhe nuk ia dal dot.

Sjelljen e tij prej oligarki despotik brenda Shqipërisë e kuptoj sepse e kemi kuptuar të gjitjë hallin e tij, por s’marr vesh pse duhet të jetë kaq i dëmshëm dhe kaq kundërproduktiv edhe në trevat tjera me shqiptarë?!

Tash që kryeqendër e Kosovës u bë Beogradi nuk habitem që edhe Serbia të bëhet Kosovë për Edi Ramen. Tekefundit, ky ka shprehur armiqësi dhe kritika veç ndaj Kosovës (dhe kryeministrit të saj, asnjëherë ndaj vendit mik, Serbisë, dhe vëllait pro-evropian, Vuçiqit.

A ka dikush sqarim se unë po dorëzohem?

(Kosova Sot Online)