Mjerimi i politikanëve dhe morali i tyre nuk kanë fund

Mjerimi i politikanëve dhe morali i tyre nuk kanë fund
Mjerimi i politikanëve dhe morali i tyre nuk kanë fund

Ismail Muçiqi

  • 26 nëntor 2019 - 12:11

Emrimet e sotëme në instuticionin më të ndjeshëm siq është AKI-ja mu në prag të zgjedhjes të Qeverise së re, Parlamentit dhe Instuticioneve tjera Shtetërore tregon më se miri nivelin, karakterin moralin dhe mjerimin se deri ku ka shkue e keqja në shoqorine Kosovare.

Zgjedhjet e fundit dhe vota e popullit përcakëtuan në mënyrë të drejtë kahjet dhe vizioni si dhe personalitetet të cilat duhet ta udhëheqin shtetin.

Në Kosovë eshtë degradue skajshmërisht politika kadrovike. Kjo ngutje shpreh dyshimin se Qeveria në shkuerje dhe bashkpunëtorët politik të saj, me qdo kusht jan duke rrëmihur temelet e shtetit të Kosovës dhe ardhëmënin e tij.

Shoqoria Civile me këtë rast duhet ta ngris zërin e arsyesë dhe të kundërshtoj zgjidhjen e këtyre 2 personave në instuticionin më të besushëm të vendit. Nepotizmi, familjarizmi dhe të gjitha të këqijat tjera ia kan zënë frymën këti shteti të lodhur mënyra e udhëheqjes së Qeveris së këti vendi nga ana e Kryeminstrit duhet ti takoj të kaluares dhe asnjëhere mos të kthehet.

(Kosova Sot Online)