Tërmeti që e bashkoi kombin!

Tërmeti që e bashkoi kombin!
Tërmeti që e bashkoi kombin!

Ismail Muçiqi

  • 29 nëntor 2019 - 20:39

Termeti i cili e goditi Shqipërinë shkakëtoj dëme të mëdha duke marr vikëtima të cilat qofshin të kaluara. Ky termet preku dhimbjën, ndjenjat dhe goditi shpirtinë e gj/do Shqipëtari ku do që jeton.Kjo faktqetsi Natyrore ishte sinjal i Kombit Shqipëtarë i cili në momentin tragjik më në fund u bashkuën në një vëlla.

Eshtë interesant të veqojmë datën e 28 Nëntorit për të cilën jan të lidhura shumë momente dhe ngjarje simbolike të cilat e përkufizojnë historinë e Kombit Shqipëtarë. Ky popull ku do që jetonë gjithëmonë sa herë që e thirri atdheu u përgjigjë më përkushtimin më të thellë për të dhënë kontributin që kërkoj koha. Kështu Shqipëtarët vepruan me 28 Nëntor 1912 vepruan edhe në vitin 1990 kur Kosovës ju murën të gjitha të drejta kushtetuese.

Ky popull fisnik i shkepër gjithandej Botës veprojë edhe kur ushtria Qlirimtare e Kosovës u ngritë në këmbë për ta qliruar vendin, duke grumbulluar fonde për ti dalur në ndihmë atëdheut. Bibla dhe Kurani në mënyr të qartë e thonë se vetëm të bashkuar dhe të vëllazëruar duke rrsepekëtuar njëri tjetrin dhe duke pasur dhimbje për njëri tjetrin, nuk dot mungoj dhe ndihma nga Zoti.

Kjo tragjedi që i ndodhi Shqipërisë ngjalli shpresën se edhe klasa Politike e cila udhëheqë me Instuticionet e shtetit më në fund u përafrue më shpresë që ti harroj përplasjet dhe ndasit . Sa herë që udhheqësit e popullit ishin të bashkuar shumë më lehtë u tejkaluan problemet dhe vështirsit dhe nuk munguan rezultatet.

Andaj kjo faktqetsi Natyrore do të mbahet mend dhe është mesazh i saktë për Shqipëtarët që të vazhdojnë vyrtytin, vlerën sodolidaritetinë humanizminë për ti ndihëmuar Kombit gjithandej. Kjo është vlera kulminante e cila është e bekuar nga Zoti.

(Kosova Sot Online)