A do të fluturojmë në të ardhmen pa fluturuar, turp

A do të fluturojmë në të ardhmen pa fluturuar, turp
A do të fluturojmë në të ardhmen pa fluturuar, turp

Ali Hertica

  • 01 dhjetor 2019 - 14:19

Në gazeta ka pasur raporte të rregullta muajt e fundit për kryetarët holandezë të cilët duhet të fshihen sepse nuk pranuan të mashtroheshin. Pse nëntoka mundohet të bëhet kaq kokëfortë në shumë vende?

"Qeveria nuke është është relativisht e suksesshme në qasjen e saj ndaj krimit të organizuar. Megjithatë, ky  mos sukses ka një dobësi. Sa më shumë presion të ushtroni si qeveri mbi krimin e organizuar, aq më shumë ai sektor që përpiqeni të minoni. Kjo është e mundur për shkak të kërcënimit të dhunës ose ryshfetit. Por gjithashtu mund të jetë më delikate dhe deviante, duke provuar të merrni kandidatët që janë të favorshëm për ju në listat e kandidatëve për zgjedhjet komunale. "

"Kjo është e drejtë. Megjithatë, ka avantazhe që kriminelët të kenë lidhje me këshilltarët e qytetit. Këshilltarët e qytetit mund të marrin informacione të ndjeshme relativisht lehtë; ata kanë një hyrje të mirë me nëpunësit civilë dhe aldermen dhe qasje në të gjitha llojet e dosjeve konfidenciale. Për më tepër, ata zakonisht kanë një kalim qasjeje në bashkinë, që do të thotë se kriminelët madje mund të hyjnë në bashkinë e qytetit përmes tyre. Për shembull në orët e natës kur askush tjetër nuk është i pranishëm. Dhe mos harroni se këshilltarët zakonisht rekrutohen nga anëtarët e këshillit të qytetit ".

“Për më tepër, këshilltarët e qytetit nuk janë gjithmonë të vetëdijshëm se ata janë një objektiv tërheqës për kriminelët. Ata mund t'i vendosin ato në një mënyrë relativisht të lehtë për karrocën e tyre.

Zgjedhjet komunale u ofrojnë qytetarëve mundësinë për të ndikuar në pushtetin vendor. Por disa organizata kriminale duan gjithashtu një të tillë.

(Kosova Sot Online)