Pse?

Pse?
Pse?

Muhamet Kelmendi

  • 06 dhjetor 2019 - 19:32

Eshte papergjegjesi e Presidentit te vendit, e Kuvendit te Kosoves, e Qeverise, e partive politike dhe e Avokatit te popullit, deri te organizatat jo qeveritare, te cilat per cdo dite jane ne ballafaqime me veprimtarine antikushtetuese, gjegjesit penale, te Listes Serbe dhe nuk veprojne me masa ligjore ndaj tyre.

Tash po dihet se te te gjithe deputete ee kesaj liste, kryetaret e komunave, deri edhe perfaqesuesit e kesaj Liste ne Qeveri, publikisht nuk e pranojne shtetin e Kosoves, Kushtetuten e vendit, Qeverine dhe organet shteterore, sikunder as dhunen dhe gjenocidin serb ndaj shqiptareve.

Edhe me tej udhehiqet nga ideoligjia e kriminelit Milloshevic - Sheshel, qe tash ne ball e ka kriminelin Dacic e Vucic.

Kurre dhe ne asnje gjyjate per kete veper penale dhe veprimtari antikushtetuesrle te Listes Serbe dhe te krimineleve serbe nuk u paditen ne Gjykaten Kushtetuese, a ne gjykatat penale, pa bere fjale per gjukimet penale per krimet e bera.

Papergjegjesia e organe te Republikes se Kosoves per mos funksionim te ligjit  del nga Kushtetuta e vendit.

Ne Kushtetute thuhet.

"Republika e Kosoves eshte shtet i pavarur, sovran, demokratik, unik dhe i pandashem ( neni 1, parag.1).
Per cdo dite komunat veriore nuk i nenshtrohen shtetit te Kosoves. Ato marrin urdhero dhe zbatojne ligjet e shtetit serb. Organizojne veprimtari kriminale dhe organet e shtetit jane thjeshte anitushtetuese.

Vete Lista Serbe ka deklaruar:

"Ne i nenshtrohemi Serbise (...).Kosova dhe Metohija eshte terrutor serb dhe i takon Serbise(...).

Lista Serbe punon vetem nen dirigjimin dhe kontrollin e Beogradit dhe te Presidentit serbe, A.Vucic".

E tere kjo u provua edhe nga Presidenti serb. Ai deklaroi:

"Kosova dhe Metohija eshte Serbi. Racaku eshte i perkatitur nga "idioti" Volker(...). Serbia nuk ka bere krim"...!
Kjo teori eshte baze e krimineleve te Listes Serbe. Ata kudo, neper komuna, ne Kuvend dhe ne Qeveri, mbrojne iden se ne Kosove eshte Serbi.

Askund ne komunat e banuara me serb te krijuara nga papergjegjesia e organeve te Kosoves nuk ka flamur te shtetit te Kosoves. Kudo veptohet nen dirigjimin e shtetit serb. Ata tregojne ne pune se nuk i zbatoj e ligjet e Kosoves.

Ne veri as administrata, as policia, as arsimi, as prokuroria nuk kontrollohen mga organet e shtetit te Kosoves.

Urrejtja shkon deri te injorimi i perdhunimeve te 20 mije nenave, vajzave dhe motrave shqiptare, si dhe i krimeve monstruoze mbi 15 mije veta te vrare nga kriminelet serbomedhenje. Edhe debimet e mbi 1 milone shqiptareve nga vendi i vete e emohojne, sikunder plaqkitjet dhe shkaterrimet masavike.

A ka vepra penale me te renda te urrejtjes nacionale dhe raciale se sa keto lloj te veprave penale.

Baza e tyre eshte raciste.

Pra, kerkohet qe te paditen dhe Gjykata Kushtetuese te vendos lidhur ne keto veprime antikushtetuese dhe te hapet rruga edhe per ndjekje penale.

Dihet se kjo baze e vepres penale ekziston. Por, Prokuroria e Kosoves eshte e frikshme dhe nuk ka guxim te ngrite padi per veprat e tilla penale ndaj Listes Serbe.

Kjo tregon se eshte e domosdoshme qe organet e shtetit te hapin rrugen dhe te paraqesin padi ndaj Listes Serbe dhe krimineleve te kesaj liste, ne menyre qe te fillohet me zbatimin e normave kushtetuese dhe ligjore.

Ne te kunderten, shtetini yne, vetem tatpjete do te kete.

(Kosova Sot Online)