Pse!

Pse!
Pse!

Muhamet Kelmendi

  • 16 janar 2020 - 11:08

Mospergjegjesija e shtetit serb per gjenocidin fashisto - serbomadh ndaj shqiptareve  ne Kosove eshte veper e drejtperdrejt e OKB-se, e UE dhe e shteteve tjera vendimarrese nga Evropa dhe SHBA.

Baze e tere kesaj eshte mbrojtja e shtetit kriminal serb nga Rusia dhe disa shtete tjera te Evropes.

Kuptohet se e tere kjo e ka burimin ne Beograd,  ku eshte edhe baza e dhunes dhe e gjenocidit serb.

Por, as shteti i  Kosives nuk eshte papergjegjesi juridiko penale. Shteti i Kisovez nuk kerkoi kurre pergjegjesi te shtetit serb.

Vec deklaratave politike nuk kemi tjeter veprim juridike.

Natyrisht se KS u OKB - se mbane pergjegjesi pse nuk vendosi me Rezolute obligative qe Serbia te vehet nen mbikqyrje te OKB-se duke ia perkufizuar sovranitetin dhe duke e vere shtetin serb ne pozite te pergjegjesise penale nderkombetare.

Keshtu do te vehej drejtesia ne vend.

Kjo per faktin se shteti serb eshte pergjegjes per 25 veta te vrare ne Kroaci, per 200 mije te tjere te vrare be BH dhe mbu 14 mije shqiptare te vrare e djegur ne Kosove.

Pra, kemi fakte te mjaftyeshme per pergjegjesi kolektive te Serbise.

(Kosova Sot Online)