LDK mos e var Kosovën!!!

LDK mos e var Kosovën!!!
LDK mos e var Kosovën!!!

Asllan Dibrani

  • 17 janar 2020 - 18:27

Kanë kaluar më shumë se tre muaj nga mbajtja e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare dhe procesi ende nuk është përmbyllur. Përafërsisht dy muaj vazhdoj numërimi rinumërimi, numërimi rinumërimi në vendvotimederi nëcertifikimin e rezultateve, nga e cila u lodh populli deri ne zhgënjim nga ai proces shume neveritës! Ky fenomen kaloj sfida zhgënjimi, mosbesim ,revolte, deri nëhumbjen e shpresës, madje edhe pendim pse dolën nëzgjedhje???

Edhe tani se kaluan tre muaj nga mbajtja e zgjedhjeve të parakohshme të 6 tetorit zvarritet formimi Qeverisë nga lakmia te përfitoj sa me shume .

Dihet se zgjedhjet i ka fituar një subjekt politik, që quhet parti dhe jo koalicion. Nga gara ka dalë një subjekt politik dhe ajo është LVV, si fituese e zgjedhjeve. Askush nuk e mohon këtë që VV ka fituar. Kushtetua ia mundëson të jetë udhëheqëse edhe monitoruese e qeverise së re.

Tyxharët e LDK-se po i vënë lakun në fyt Kosovës dhe po e zvarrisin formimin e qeverisë!?...

Ne të gjithë e dimë se Albin Kurti është fitues, mirëpo, këtaveteranet te LKK-së ne krye me Isa Mustafen ,Agim Veliun ,LutfiHaziri duke u përpjekur në maksimum qe ky koalicion të mos ndodhë, për arsyet personale po e pengojnë punën e z. Kurti, me shpresë qe nuk do kapen nga drejtësia. Këto po e dimë të gjithë tani... LDK-ja ka frikë nga Albini dhe ligjet qe ai do ti fut ne funksion ekzekutiv gjate mandatit te tije...

Albini gjithçka do te epte, përveç atyre pikave ku institucionet e shtetit duhet te ruhen ne nivelin e larte te përpalljes se ligjeve në zbatim qe të dënohen keqbërësit e 20 viteve me hajni ,korrupsion ,vrasje dhe keq menaxhim.

Nga ky fenomen zbrazja e Kosovës po vazhdon nga qytetaret e vet te pa shpresëtë pa perspektive tëstermbytur në varfëri e skamje...

Tyxharët e LDK-se po i vënë lakun në fyt Kosovës dhe po e zvarrisin formimin e qeverisë duke ia shtrënguar lakun fituesve deri ne alivanosje apo zgjedhje të reja.

Tyxharëte LDK-seminojnë, vetëmpër interesat personale , janë duke bërëtrageti me djersen dhe votën e popullit ! Pleqtë veteran te LKK-sëIsa MustafaAgim Veliu ,LutfiHaziri janërrënuesit e votës se popullit qe i dhanë Vjosa Osmanit përnjë qeverisje te përbashkët me Vetëvendosjen.

LdK-ja si humbëse dhe ish pushtuese e këtij populli qe 20 vjet pretendon ti vjedh votën e lire !!!

Këta janëhumbësit dhe protagonistet qe po i shuajnëshpresën por edhe ëndrrat këtij populli ne mbarëvajtjen e Kosovës drejt evropianizimit.

LdK-ja si humbëse dhe ish pushtuese e këtij populli qe shume vite po pengon jetën institucionale, pra paralizon jetën institucionale në Kosovë, pengon zhvillimin ekonomik dhe social por edhe ndikon në jetën e përditshme të secilit qytetar të Kosovës.

Zvarritja e procesit të ngritjes së institucioneve të reja po krijon pasoja të shumta për vendin, posaçërisht në marrëdhëniet ndërkombëtare të Kosovës.

Lidhja Demokratike e Kosovës i ngriu negociatat për arritjen e koalicionit me Lëvizjen Vetëvendosje duke luajtur rolin si fituese e jo si humbëse ezgjedhjeve.

Vjosa shpëto Kosovën Albini te pret...

Albini e Vjosa me mendjen e tyre te shëndoshe janë e vetmja shpresë e Kosovës qe janë edhe ma te votuarit,e kurrsesi LDK-ja e Isa Mustafës, Agim Veliut e LutfiHazirit...ftoj Vjosa Osmanin qe sa me parë paraqes veton ne këto zgjedhje pa Isa Mustafës, Agim Veliut e LutfiHaziritnese ka ligje epja votat tua ose edhe dil si kandidate e ndarë nga dhunuesit e Kosovës... Vjosa shpëto Kosovën Albini te pret... preja konopin Kosovës .Te lutem Vjosa mos u nëpërkëmb nga këta plëngprishës bashibozuk po bashkoju popullit aty ku të kanë përcaktuar. E dashura Vjosa te gjithë sytë i kemi tek ti po të presim...

(Kosova Sot Online)