Vetting në drejtësi - Sadri Ramabaja nuk është “terrorist”!

Vetting në drejtësi - Sadri Ramabaja nuk është “terrorist”!
Vetting në drejtësi - Sadri Ramabaja nuk është “terrorist”!

Muhamet Kelmendi

  • 23 janar 2020 - 17:43

Dje u dha verdikti per nje grup qe vletesohet hiq me pakk se grup "terrorist".

Nuk dua te futem ne analizen e verdiktit te gjykates, sepse nuk i kam te dhenat mhi te cilat u dha gjukimi. Por, jam i sigurte se nuk ka prova per te vleresuar nje grup imagjinar si grup "terrorist".

Nuk kam njohuri ndaj te denuareve. Shume prej tyre vetem ne emer i njohe. Ca te tjere ma mire, por pa patur kontakte me vite me te gjykuarit ne gjuq.

Nje qe me ka mbetur ne kujtese eshte Prof.dr. Sadri Ramabaja. Kete e denoi gjykata me 5 vite burg, duke e cikesuar si "terririst" dhe "kriminal".

Nuk po futem ne vete vepren e te semuarit qe beri atentat mbi bazen e urrejtjes se ndertuar ne vitet e 80-ta, qe vleresoi gjykata dhe e denoi. Ndaj ti u dhane 10 vite perkujdesje psikoligjike te mbyllur.

Nuk kam te dhena dhe nuk e di si qendron ketu kjo ceshtje!?

Mirepo, nga ajo qe e njoh Sadri Ramaban, fjala eshte ne radhet ilegale te viteve 1982-1990, si gjat dhe pas vitit 2000 e deri tash, kurre nuk besoj se Sadri Ramabaja eshte subjekt terrotist.

Ketu shtrohet pytja?

Cfare fakteve paraqiti gjykata per terrorizem!

Cilat jane deshmit e terrorizmit!

Cila eshte organizimi per terrorizem!

Etj.etj.

Nuk eshte terrorizem atentati, qe u krye nga i semuri, vleresimi gjyqesi, ndaj nje njeriu te urryer per punen antikombetare nen Jugosllavi.

Ata nuk sulmuan shkolla dhe qerdhe  institucione dhe objektet e ndryshme shoqerore e sociale. Sado e rende qe te jete ai veprim i atentatit ende nuk ka elemente te terrorizmi.

Ai veprim mund re cilesohet si veprim me paramendim, vrasje ne tentative, atentate me kualifikim te vrasjes, apo ndonje vleresim tjeter, por jo veper e terrotizmit. Aq me pare kur atentatori shpallet edhe vete nga gjykata i semure pdikik.

Po Sadriu!

Ai u morre tere kohen me shkence. Doktorroi ne shkencat politike dhe ne intergrim evropiane. Punoi si profesor.

Ku eshte terrorizmi?

Ne shkence apo ne punimet shkencore te botuara!

Qudi.

Jam i sigutte se ne nivelit me te larte te Gjykates se Apelit do te shpallet i pafajshem.

Faji nuk vertetohet me urrejtje, intriga politike dhe ndikime grupore informale.

Kurre.

Pra, edhe tash u vertetua se gjykatat kane probleme serioze ne pavaresine e tyre dhe ne vendime.

Ketej kerkohet VETTING sepse me siguri gjykatesit dhe proikurori qe u morren me kete rast kurre nuk do te jene ne pozitat e tilla te sistemit jurifik.

Te shpresojme se e verteta do te dali ne shesh.

(Kosova Sot Online)