Thirrje për Kuvendin e Kosovës

Thirrje për Kuvendin e Kosovës
Thirrje për Kuvendin e Kosovës

Muhamet Kelmendi

  • 22 mars 2020 - 13:22

Te nderuar! Mocioni i LDK-se eshte kryesisht i drejtuar ne forcimin e pizicionit te z.Thaci ne raport me SHBA qe dergin ne nenshkrimin e Marreveshjes shume te keqe per Kosoven me shtetin serb.
Me mocion ndaj Qeverise kalohet ne dy rruge:
1. Ne firmimin e nje Qeverie te re dhe
2. Ne shkurje ne zgjedhje te jashtezakonshme.
Si njera menyre, ashtu edhe tjetera, ka per qellim forcimin e pushtetit te z.Thaci me Dekretin per shpalljen e Gjendjes se Jashtezakonshme, e ku kompetencat ekzekutive i merr Keshilli i Sigurise se Republikes se Kosoves.
Kryetar i ketij keshilli eshte Presidenti.
Lenja e Kosoves pa Qeveri qe eshte kunder ndarjes se Kosoves shpie drejte ndarjes se saj.
Z.Thaci eshte per mMrreveshjen e ofruar nga z.Grenell.
Ajo mendohet, sikunder tha edhe z. Server, se eshte nje Marreveshje shume e demshme dhe shkaterrimtare per Kosoven, sepse e ndane dhe copetin Republiken.
Ne keto kushte mbetet nje rruge:
Kuvendi i Kosoves duhet te ndali z.Thaci.
Z.Thaci duhet te ftohet ne Kuvend dhe te beje transpatente para deputeteve planmarreveshjen e ofruar nga Z.Grenell.
Ne gazeten "Standard" shkruhet:
"Marreveshja e ofruar dhe z.Grenell nuk eshte per zgjidhje te drejte te rsporteve Kosove-Serbi... Ai po deshiron te tregoi sukses me kete Marreveshje qe eshte krejte anti Kosoves...".
Mu per kete kerkohet vendim nga Kuvendi.
Kuvendi duhet te ia ndaloje cdo veprim te z.Thaci ne drejtim te kesaj Marreveshjeje.
Z.Thaci eshte i pasugurte dhe teper i rrezikshem. Ai deshiron te ruaj veten duke e nenshkruar Marreveshjen.
Per cka dhe si nuk dihet!?
Mendohen shume gjera, por ketu nuk po futem me thelle.
Ajo qe eshte e domosdoshne per Kuvend eshte ndalja e aktivitetit te z.Thaci per te bere polotike nderkombetare dhe per te nenshkruar Marreveshje Kosove-Serbi.
Kuvendi e ka kete force sepse kete ia jep Kushtetuta e Kosoves.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online"