Gjykata Kushtetuese vepron kundër Kushtetutës së Republikes së Kosovës

Gjykata Kushtetuese vepron kundër Kushtetutës së Republikes së Kosovës
Gjykata Kushtetuese vepron kundër Kushtetutës së Republikes së Kosovës

Muhamet Kelmendi

  • 01 prill 2020 - 12:30

Nuk e kisha fare ndermend te analizoj dhe te shprehi mendim mbi Gjykaten Kushtetuese te Kosoves. Kjo, jo pse nuk kam se cka te them, por pse eshte e kote per te analizuar nje kesi gjykate, qe fare nuk ka perputhje  juridike ne vendosjen e ceshtjeve kushtetuese me normat e Kushtetutes.
Gjykata e Kosoves vepron sipas diktatit politike.
Dhe, tash kur vendosi me kerkesen e z Thaci, lidhur me vendimet e Qeverise ne baze te nenit 55, duke i futur kufizimet ne nenin 56, ku behet fjale mbi shmangiet, perkatesisht ndalimet e te drejtave dhe lirive themelore sipas nenit 56, kur shpallet Gjendja e Jashtezakonshme, i tejkaloj  te gjitha parashikimet per nje gjykate tipike jo kushtetuese,por te grupit politike rreth z. THaci me shoke
Te vjene shume per te vjellur me ata gjyqetare te asaj gjykate qe si kane rene nen ndikimiin e politikes se Thacit  duke shkelur me dyja kembet vete Kushtetuten e Republikes se Kosoves.
Turp i Gjykates.
Ne fakt, keta gjyqetsre ishin dhe jane nen ndikimin e politikes, sepse te gjithe gjyqetaret e dalur nga Kuvendi i Kosoves vijne nga PDK dhe nga LDK, te cilet i caktuan dhe i kane vituar me marrevrshie ne Kuvend.
Keshtu eshte edhe ne  Keshillin Gjyqesor te Kosoves dhe ne Keshillin Prokurorial te Kosoves.
Kemi nje jo drejtesi ligjore te permasave te gjera.
Po ju gjyqetare te Gjykates Kushtetues kaqe analfabet jeni sa te futni kufizimet sipas nenit 55 ne shmangje nga te drejtat dhe lirite themelorr sipas nenit 56 te Kushtetutes se Kosoves.
Apo mendoni se masat jane analfabete dhe do te iu ndegjojne, sepse vendi eshte ne gjendje te rende shendetesore, si dhe Ju keni te drejte shkaterroni Kosoven.
Gaboni rende.
Kaqe padijeni keni!
Marri per ju dhe per ata qe ju kame zgjedhur per te qene ne ate gjykate.
Eshte turp i gjere per Kryetaren e Gjykates Kyshtetuese e cila thjeshte tregoi se nuk ka dijeni dhe as logjike kushtetuese e juridike per ate vend.
Tash me shume se kurre i duhet  Kosoves VETTING.
Ky eshte i vetmi mjete adekuate qe keta gjyqetare dhe gjyqetare i largon nga sistemi juridim i Kosoves dhe e spastron ate nga te paditurit, injorantet dhe keqeberesit e ndryshem.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online"