Një Gjykatë e pavarur Kushtetuese do ta kthente në zero vendimin për formimin e Qeverisë Hoti

Një Gjykatë e pavarur Kushtetuese do ta kthente në zero vendimin për formimin e Qeverisë Hoti
Një Gjykatë e pavarur Kushtetuese do ta kthente në zero vendimin për formimin e Qeverisë Hoti

Riza Smaka

  • 05 korrik 2020 - 08:01

Shkruan: Riza smaka

"Nëse Gjykata Kushtetuese do të përfillte Kushtetutën e jo diktatet e politikave ditore pa asnjëfarë dileme as dyshimi votat e tilla do t'i vlerësonte juridikisht nule e rrjedhimisht vendimin për formimin e Qeverisë, inegzistent,të abroguar”.

" As vota e z.Arifit as e z.Shala, (Etem e Arifi dhe Haxhi Shala) sipas Kushtetutës në rastin e zgjedhjes se Qeverisë, nuk ishin valide. I pari ishte i pa mandat për shkak të dënimit me burg mbi një vit e i dyti ka pas votuar në kundërshtim me dispozitën e nenit 70 të Kushtetutës! Nëse Gjykata Kushtetuese do të përfillte Kushtetutën e jo diktatet e politikave ditore pa asnjëfarë dileme as dyshimi votat e tilla do t'i vlerësonte juridikisht nule e rrjedhimisht vendimin për formimin e Qeverise ,inegzistent, të abroguar”.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".