Harambashët në krye të shtetit, të ndiqen dhe shporren nga pushteti me revoltë qytetare

Harambashët në krye të shtetit, të ndiqen dhe shporren nga pushteti  me revoltë qytetare
Harambashët në krye të shtetit, të ndiqen dhe shporren nga pushteti  me revoltë qytetare

Reshat Badallaj-Zhuriani

  • 06 gusht 2020 - 15:52

Shkruan:Reshat Badallaj-Zhurjani

“Ky vend mjerisht sillet taman si pa zot shtëpie, si i themi ne sallamadi. Ku është ai mezlishti që dikush e quan edhe Kuvend. Përse heshtin me këtë hile dhe me këtë tradhti që po i bëhet popullit? Kjo dardhë me bisht prapa ka për të dal, dhe se duhet të dinë njëherë e përgjithmonë kjo bandë pazarxhinjësh në krye me Harambashin e Brojës dhe hajnin e diasporës, se janë duke bërë llogari pa hanxhiun, se populli është duke i parë pazaret e tyre që bëhen në ditën për diell dhe do të trazohet me shumë arsye, por, i´a ka zënë bishtin me derë pandemia dhe fukarallëku që e sollën po këta kryebanditë dhe këta krye matrapaz! Kam bindje të plotë se kjo bandë mafio-oligarkësh e pazarexhinj nuk do të përfundojnë afatin deri në fund, do ta thyejnë qafen si më parë, që u dëshmuan se nuk kishin interesa shtetërore as të qytetarëve, por interesa për hajni dhe për të kapur pushtetin. Pra Kosova pa meritueshëm udhëhiqet nga krye matrapazët dhe nga këta shpirtshitur”.

Me të formuar kjo bandë, ne kemi thëne se kjo kope matrapazësh është krijuar dhe udhëhiqet nga harambashi pis, Hashim zeza dhe kopili i Titos, derri plak, Isa Mustafa. Ndoshta dikush në fillim nuk e besoi, por, ja që çdo ditë e më shumë po dalin në dritë skenarët e këtij klani mafio-oligarkësh për të kapur shtetin. Dhe, të mos mendoj askush se rastësisht e nxorën si Ministër të jashtëm harmonikashin dhe puthadorin tyre, Skënder Hysenin. Mu për këtë populli duhet të ketë frikën deri në palcë se kjo bandë matrapazësh fillojnë sërish pazaret e pista ku i kanë lënë këta qelbësira antikombëtare, fjalën e kam për harambashin e Borjes dhe atë kopil shkuar kopilëve të qenit plak Titos, Isa Mustafën. Ky pazar është parë dhe doli shumë i dëmshëm kundër Kosovës edhe më parë nga këta shpirtshitur që vetëm kanë mashtruar, ka gënjyer dhe kanë shitur vendin. Pra, dua të them se janë kthyer aty ku e kanë lënë këta të dy matrapaz dhe dilinxhi. Pastaj, kjo është edhe një përbuzje e madhe edhe kundër atyre krye hajnave me renome evropiane, Ramush Gjoko Haradinajt dhe atij mangupit të Malishevës me ato banda partish që nuk e mbushin as një kamion njerëzish. Dhe, unë e them shumë mirë bëjnë që i përbuzin dhe përse? Ramush Gjoko Haradinaj, tregoi pafytyrësinë e vetë që i interesonte vetëm pushteti dhe as gjë tjetër dhe ai mangupi i Malishevës mezi kaloi pragun, bile as nuk e kaloi pragun por me dallavere i ranë në gjunjë këtij derri plak; langoit të Serbisë fashiste, Isa Mustafes, argatit të Rrahman zezës dhe ati kumbarës, Aleksandër Vuqiqit; Hashim harambashit të Brojës, për ta bërë këtë bandë rrugaçësh e vagabondësh dhe tani ata e kanë parë se këtyre u intereson vetëm pushteti dhe hajnia, dhe i futën nën kulmin e tyre dhe prandaj nuk duhet habitur askush përse sillen këta matrapaz punojnë në dëm të vendit. Ky vend mjerisht sillet taman si pa zot shtëpie, si i themi ne sallamadi. Ku është ai mezlishti që dikush e quan edhe Kuvend. Përse heshtin me këtë hile dhe me këtë tradhti që po i bëhet popullit? Kjo dardhë me bisht prapa ka për të dal, dhe se duhet të dinë njëherë e përgjithmonë kjo bandë pazarxhinjësh në krye me Harambashin e Brojës dhe hajnin e diasporës, se janë duke bërë llogari pa hanxhiun, se populli është duke i parë pazaret e tyre që bëhen në ditën për diell dhe do të trazohet me shumë arsye, por, i´a ka zënë bishtin me derë pandemia dhe fukarallëku që e sollën po këta kryebanditë dhe këta krye matrapaz! Kam bindje të plotë se kjo bandë mafio-oligarkësh e pazarexhinjësh nuk do të përfundojnë afatin deri në fund, do ta thyejnë qafen si më parë, që u dëshmuan se nuk kishin interesa shtetërore as të qytetarëve, por interesa për hajni dhe për të kapur pushtetin. Pra Kosova pa meritueshëm udhëhiqet nga krye matrapazët dhe nga këta shpirtshitur. Kjo bandë kryebanditësh sa më parë duhet ti merre strajcat dhe të ikin për të mos u kthyer kurrë, dhe kjo do të jetë mirë për vendin e qytetarët e saj, përndryshe me këta matrapaz kurrë jo vetëm Kosova, por as kombi nuk do të sheh ditë të bardhë me këta gjak zinj dhe faqezinj”.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".