A do të ketë Gjykata Speciale fakte të mjaftueshme për ta konfirmuar aktakuzën kundër Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit...

A do të ketë Gjykata Speciale fakte të mjaftueshme për ta konfirmuar aktakuzën kundër Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit...
A do të ketë Gjykata Speciale fakte të mjaftueshme për ta konfirmuar aktakuzën kundër Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit...

Blerim Burjani

  • 15 gusht 2020 - 17:39

Shkruan: Blerim Burjani

“Tash gjykata duhet të ketë fakte për të nxjerr vendime e jo letra politike. Pra të presim kur të fillon seanca. Është edhe diçka që nuk shkon këtu, në Kosove flasin për gjykatën sikur ata të kishin punuar në këtë gjykatë se kur do të ngritën aktakuza dhe kur do të vjen ndonjë gjendje e caktuar, shume ka spekulime por shume pak realitet ka në Kosovë”.

-Nuk ka nevojë të lidhet qeverisja e shtetit me Gjykatën Speciale, e as me LDK-në fare. Gjykata Speciale e kryen punën e sajë, nëse ka protesta atëherë duhet të menaxhohet gjendja që mundë të krijohet, por edhe këto protesta mundë të jenë të panevojshme sepse gjykata duhet të lejohet ta kryen punën e vetë e pa ndikuar, e pa varur dhe bazuar në të drejtën e plot dhe vetëm në profesionalizëm. Përderisa, nga ana tjetër, unë konsideroj se Z. Thaçi do të lirohet nga aktakuza ,nuk ka asnjë fakte që mundë ta ngarkon atë me ndonjë vepër, pra s’ka fakte por ai ishte edhe udhëheqës politik i luftës por jo edhe komandantë lufte. Pra ka dallime të mëdha në të drejtën ndërkombëtare kur flitet për përgjegjësinë. Akuza ndaj Thaçit e Veselit është me tepër propagandë e kësaj gjykate se sa realitet për veprat e mundshme të kryera. Pra nuk ka fakte për të cilat po ngarkohen. Tash gjykata duhet të ketë fakte për të nxjerr vendime e jo letra politike. Pra të presim kur të fillon seanca. Është edhe diçka që nuk shkon këtu, në Kosove flasin për gjykatën sikur ata të kishin punuar në këtë gjykatë se kur do të ngritën aktakuza dhe kur do të vjen ndonjë gjendje e caktuar, shume ka spekulime por shume pak realitet ka në Kosovë”.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".