Eksperti i së drejtës paralajmëron: Opozita do ta bllokon...

Eksperti i së drejtës paralajmëron: Opozita do ta bllokon...
Eksperti i së drejtës paralajmëron: Opozita do ta bllokon...

Blerim Burjani

  • 11 maj 2021 - 17:21

Shkruan: ANALISTI- Blerim Burjani

Varet se çka dëshirojnë të ndryshojnë deputetët. Rezistenca mundë të vij nga partitë opozitare që për disa arsye nuk ju konvenon ndryshimi i madh i kësaj rregulloreje.

Është vështire të bëhet një rregullore e re punës së kuvendit. Ka shumë paqartësi se çfarë rregullore dhe me çfarë rregullash do të hartohen për punën e kuvendit. Së pari duhet të ketë konsensus që deputet e të gjitha partive parlamentare të pajtohen për ndryshim pastaj të kenë konsensus se çfarë duhet të përmbaj kjo rregullore dhe cilat ndryshime janë të nevojshme. Pra janë disa çështje paraprake që duhet të zgjidhen në Kuvend sa i përket kësaj teme. Pa pajtueshmëri nuk ka ndonjë zgjidhje adekuate të kësaj teme. Pastaj kërkohet edhe ekspertizë e jashtme dhe së bashku me zyrën e ligjore të kuvendit duhet të angazhohen për hartim.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".