Është rasti ideal që zotimi i partisë në pushtet për çkapjen e shtetit të realizohet

Është rasti ideal që zotimi i partisë në pushtet për çkapjen e shtetit të realizohet
Është rasti ideal që zotimi i partisë në pushtet për çkapjen e shtetit të realizohet

Arsim Haziri

  • 16 qershor 2021 - 18:49

Shkruan: ANALISTI: Arsim Haziri

Lëvizja VETËVENDOSJE!, tashmë në pozicion vendimmarrës, ka të domosdoshme të shënoj hapa progresiv të cilët do të jenë edhe në funksion të shtetndërtimit, mbase një kërkesë e tillë dhe e përseritshme ka qenë prezente përgjatë gjithë rrugëtimit të tyre politik.

 

Konsideroj se rruga drejt një përspektivë vecse është hapur, këtë e bazoj tek dy hapa; ndërrimi në mënyrën e qeverisjes, si dhe qasja me normative në relacion me problematikat e theksuara. Tek  këto dy komponente e mbështesë konsoldimin e ngadaltë shtetëror, natyrisht një angazhim në funksion të mirëqeniës kolektive do të bie në sy edhe tek faktorët europian dhe ndërkombëtar, që do ua krijon edhe arsyet pse deputet të demokracive liberale të bëjnë kërkesa të tillë në funksion të heqjës së regjimit të vizave. Kosova tashmë është shoqëria e vetme e cila nuk e gëzon lirinë e lëvizjes, dhe gjithë një neglizhencë e tillë ka qenë përshkak të keqqeverisjeve të vazhdueshmë, të cilat nuk kanë dëshmuar pse vendi ynë duhet të jetë shoqëri e lirë. Kosova për herë të parë gëzon qeverisje dinjitozë, qeverisje e cila funksionon sipas parimit demokratik dhe normative, përspektiva që dotë garantojnë stabilitet dhe qendrueshmëri si te jashtme ashtu edhe të brendshme.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".