Zgjedhjet lokale të tetorit edhe një mundësi tjetër për ndryshime me forca të reja të pakorruptuara në pushtet!

Zgjedhjet lokale të tetorit edhe një mundësi tjetër për ndryshime me forca të reja të pakorruptuara në pushtet!
Zgjedhjet lokale të tetorit edhe një mundësi tjetër për ndryshime me forca të reja të pakorruptuara në pushtet!

Skender Mulliqi

  • 26 gusht 2021 - 15:32

Shkruan: ANALISTI - Skender Mulliqi

Koha është për spastrimin e mbarë aparatit shtetëror nga elementet keqbërës të cilat janë bërë pëngesë serioze e ecjës tonë përpara, madje kemi pasur deri më tash edhe tendenca regresive më varfërime të formës ekstreme . Nga fenomenet e krimit të organizuar , korrupcionit, nepoztimit dhe klientelizmit, Kosova ka mbetur vendi më i izoluar në Evropë. Nga ky izolim 20 vjeqar do të dalim vëtem duke i luftuar dukuritë negative pa pardon aty ku ato paraqitën, deri te konfiskimi i pasurimeve të jashtëligjshme.

-Arrestimet e 7 zyrtarëve të komunës së Pejës, nën dyshim së kan kryer vepra penale të korrupcionit, dhe arrestimet e para disa javësh në komunat e Dukagjinit,janë tregues së krimi dhe korrupcioni kan zbritur në qdo nivel.Ky zingjirë e kahmotshëm I krimeve të natyrës ekonomike ka filluar të shkëputët më ardhjën në pushtet të forcave të reja politike.Dihët së kohë më parë u bën edhe disa arrestime edhe në nivele më të larta , dhe kështu duhët të vëprohet nga organët tona të drejtësisë deri në fund.Është logjike dhe e shëndosh për shtetin që aty ku ndodhin keqpërdorime të natyrave të tilla , drejtuesit e pushtetit ,local të japin dorëheqje deri në llogaridhënje para organëve të drejtësisë.

Logjika e përgjegjësisë në Kosovë, deri më tash nuk ka funksionuar mirë. Rrallë kemi parë që dikush të këtë marrë guximin qyetarë që dorëhiqët nga posti, e dihet së për këto 20 vite kemi pasur mjaftë afera korruptive.Madje, qka ka qenë edhe keq keq, kur disa që janë përballur më gjykata për keqpërdorime të pozitës në nivele të larta , jo që nuk kan marr dënimin e merituar, por ata janë kthyer në pozitat e mëparshme shtetërore!Kjo logjikë ka filluar të ndalet dhe duhet të vazhdon edhe më tutje pa marrë parasysh pozitën që e bartë dikush në shoqëri.Mjaftë është bërë më korrupcion të nivelit të lartë dhe mos të jepët përgjegjësi .Organët tona të drejtësisë , kan filluar të funksionojnë në mënyrë më efikase , së deri më tash.

Kjo më të drejtë ngjallë shpresa tek qytetarët së do të funksionon ashtu si duhet shteti ligjor dhe shteti i së drejtës . Askush në një shtet demokratik nuk guxon të ngritët mbi ligjin.Praktikat e vjetra dhe praktikat që popullit nuk I kan sjellur të mira , veq telashe , ka ardhur koha të ndërptën. Zgjedhjet locale të tetorit sigurisht së do të sjellin ndryshime pozitive nepër komunat e Kosovës , duke i larguar pushtetet korruptive dhe nepotike, duke i zëvëndësuar ato më njerëz që kanë autoritet dhe moral të lartë politikë.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".