'Super-jashtëtokësorët' mund të jenë duke u ushqyer në rreze kozmike - Planeti X - Kosova Sot

'Super-jashtëtokësorët' mund të jenë duke u ushqyer në rreze kozmike

Kur flitet për eksplorimin e sistemit tonë diellor, njëri nga aspektet më të rrezikshme të hapësirës për trupin e njeriut është rrezatimi kozmik. Mirëpo, për krijesat tjera, rrezatimi kozmik mund të jetë burim i jetës. Kjo, sipas një studimi të realizuar së fundmi, që pretendon se rrezatimi kozmik mund të jetë një burim i jetës,raporton Gazeta Kosova Sot

Si rrjedhojë e këtij studimi është hapur mundësia që të kërkohet për jetë jashtëtokësorësh në objektet qiellore, të cilat më herët nuk kanë qenë pjesë e listave të kërkimeve për jetë jashtë tokës. Ky po llogaritet të jetë njëri nga zbulimet më të mëdha të kohëve të fundit dhe si i tillë do të luajë rol të rëndësishëm në kërkimet e mëtejme për jetën jashtë tokës. 

(Kosova Sot)

 

17 orë e 6 minuta më parë
13/12/18