Diçka po i afrohet Sistemit Diellor... - Planeti X - Kosova Sot
Diçka po i afrohet Sistemit Diellor...

Diçka po i afrohet Sistemit Diellor...

Ylli i shkëlqyeshëm "Glisi 710" do të arrijë sistemin e Diellit dhjetëra- mijëra vjet më herët sesa besohet, thonë studiuesit spanjollë.

Sipas llogaritjeve të reja të shkencëtarëve spanjollë, ylli i famshëm endacak do t’i afrohet Diellit në një distancë më të vogël sesa ishte menduar deri më tani.

"Glisi 710" do të arrijë sistemin tonë diellor për 1.29 milion vjet, në vend të 1.36 milion, sa ishte llogaritur më herët.

Masa e yllit ka vetëm 60 për qind të masës së Diellit dhe me fuqinë e vet të gravitetit ndikon në trupat që janë në rrethinë prej 40 njësi astronomike (distanca e Tokës nga Dielli).  

Ekspertët vlerësojnë se pavarësisht kësaj, "Glisi 710" nuk paraqet rrezik për planetin tonë.

(Kosova Sot)

1 orë e 45 minuta më parë
11/12/18