Krishti nuk krijoi fe të re, por e ktheu fenë e vjetër - Planeti X - Kosova Sot
Krishti nuk krijoi fe të re, por e ktheu fenë e vjetër

Krishti nuk krijoi fe të re, por e ktheu fenë e vjetër

Kërkuesit shkencorë nga Universiteti "Surrey" në Britani, Roger Webb dhe Chris Jeynes, kanë konfirmuar autenticitetin e dokumenteve që janë më shumë se 2000 vjet të vjetër, ku përmendet Krishti dhe dishepujt e tij. në këto dokumente të lashta thuhet se Krishti nuk krijoi fe të re, por e rifreskoi traditën antike që datonte nga koha e mbretit David. Sipas këtyre dokumenteve, Krishti ishte pjesë e një sekti hebraik, që i kishte rrënjët 1000 vjet të vjetra dhe që arrinin deri te mbreti David, i cili besonte në një Zot mashkull-femër, trasmeton gazeta Kosova Sot

Këto dokumente janë zbuluar në Bregun perëndimor në vitin 2006, por nuk ishin bërë publike deri në vitin 2011. Ato gjenden në kryeqytetin e Jordanisë dhe ekspertët, për shkak të rëndësisë së tyre, kërkojnë që këto dokumente të ruhen më me kujdes. 

(Kosova Sot)

12 orë e 0 minuta më parë
22/01/19