Fantazma e banjës së kolegjit “Carroll” të Montanas - Planeti X - Kosova Sot
Fantazma e banjës së kolegjit “Carroll” të Montanas

Fantazma e banjës së kolegjit “Carroll” të Montanas

Sikur edhe shumica e kolegjeve dhe universiteteve, kolegji “Carroll” në Helena, Montana, e ka tregimin e vet të fantazmave – duke përfshirë edhe paraqitjen e një murgu. Por, fantazma më e famshme e këtij kolegji është ajo e Sallës “St. Charles”, e cila ishte ndërtuar në vitin 1909, si ndërtesa e parë e konviktit “Carroll”, transmeton gazeta Kosova Sot.

Në fillim aty nuk gjendeshin vetëm dhomat e gjumit, por edhe klasat e studentëve, një librari, një sallë ushqimore dhe zyrat e kolegjit. Sot, e tërë ndërtesa është konvikt dhe njëra nga banjat e tij është banja më e pushtuar nga shpirtrat në Montana.

Në shkurt të vitit 1962, një student ishte kthyer në konvikt vonë. Derisa qëndronte para lavamanit, duke larë dhëmbët, ai u alivanos dhe lëndoi kokën. Ai u dërgua në spital, iu qepën lëndimet, por megjithatë vdiq disa javë më pas, nga pneumonia. Thuajse menjëherë pas vdekjes së tij, filloi të shihej fantazma në banjë. 

 

(Kosova Sot) 

14 orë e 48 minuta më parë
16/01/19