Skuqja në Gjirin e Meksikos

  • 14 korrik 2019 - 09:03
Skuqja në Gjirin e Meksikos

Ky fenomen është duke i shkaktuar infektime shkatërruese botës ujore në Floridë. Batica tashmë ua ka marrë jetën mijëra peshqve në Gjirin e Meksikos, ndërsa raportet tregojnë që kjo valë e furishme tani është duke iu afruar bregut. Vala e kuqe besohet që do të arrijë të dalë në tokë në një periudhë prej dy javësh. 

Sipas Komisionit të Peshqve dhe të Botës së Egër në Florida, vala e kuqe është rreh 110 kilometra e gjatë, 65 kilometra e gjerë, dhe për momentin është pre 55 deri në 120 kilometra larg bregut.

 Batica e kuqe është shkaktuar si pasojë e sasisë së tepërt të baktereve që janë të pranishme në Gjirin e Meksikos, mirëpo janë baktere të atilla që kanë kapacitete të kryejnë procesin e fotosintezës.

(Kosova Sot Online)