Gjarpri arab i natës, krijesa që po habit të gjithë

  • 05 korrik 2019 - 14:13
Gjarpri arab i natës, krijesa që po habit të gjithë

Ky është gjarpri arab i shkretëtirës, specia më e parrezikshme në mesin e gjarpërinjve. Ai jeton në shkretëtirat e Arabisë dhe Iranit – dhe mund të përballojë temperatura ekstreme të të nxehtit.

Duke qenë gjarpër i natës, gjatë ditës ai futet thellë në rërën e shkretëtirës dhe gjatë natës del në sipërfaqe për të gjuajtur pre.

Ky gjarpër njihet si zvarraniku më budalla që jeton në planetin tonë.

Se si duket ai, shikoni fotot:

(Kosova Sot Online)