5 fakte interesante rreth Hënës

  • 26 korrik 2019 - 08:14
5 fakte interesante rreth Hënës

- Madhësia e Hënës

Hëna është përafërsisht një e katërta e madhësisë së Tokës.

3,476km: Diametri i Hënës

12,742km: Diametri i Tokës
-Largesia ndërmjet Tokës dhe Hënës
384,400 km
Do të thotë hëna është rreth 30 tokë larg Tokës.

3,476km: Diametri i Hënës

12,742km: Diametri i Tokës
-Largesia ndërmjet Tokës dhe Hënës
384,400 km


Do të thotë hëna është rreth 30 tokë larg Tokës.

(Kosova Sot Online)