Renditja planetare sinjalizon një tërmet shkatërrues në...

  • 16 nëntor 2019 - 09:50
Renditja planetare sinjalizon një tërmet shkatërrues në...

Një radhitje e re planetare që do të ndodh gjatë disa ditëve të ardhshme do të bëjë që tetë nga nëntë planetët e sistemit diellor të vendosen në anën e njëjtë të diellit, ndërsa Toka, Merkuri dhe Venera do të renditen në mënyrë gjeocentrike.

Sipas studiuesve që merren me ndikimin e renditjes së planetëve në gjendjen e tokës, kur në të kaluarën kemi pasur një simetri të tillë, regjionet e Haitit dhe Republikës Dominikane janë goditur nga tërmete të tmerrshëm (1751, 1770, 1842, 1946 dhe 2010), andaj, duke u bazuar në këtë gjë, ata kanë thënë që ekziston rreziku që në periudhën 28-31 janar 2015, këto vende të goditen nga tërmete shkatërruese.

(Kosova Sot Online)