Kjo është fotografia më e mirë e Tokës nga hapësira, sipas konkursit të NASA-s

  • 11 maj 2020 - 11:59
Kjo është fotografia më e mirë e Tokës nga hapësira, sipas konkursit të NASA-s

Për dekada të tëra, NASA ka shikuar Tokën nga lart.

Fatmirësisht, që nga viti 1999, agjensia hapësinore ka qenë mjaft e kujdesshme për të ndarë pamjen e saj unike të botës përmes Observatorit të Tokës, misioni i së cilës është të “ndajë me publikun imazhet, tregimet dhe zbulimet në lidhje me mjedisin, sistemet e Tokës dhe klimën që dalin nga kërkimet e NASA-s”.

Kjo përfshin disa imazhe serioze mahnitëse satelitore. Aq mahnitëse, sa gjatë javëve të fundit NASA shkoi në një mision për njerëzit që të zgjedhin foton e tyre të preferuar të Tokës. Më shumë se 56,000 njerëz votuan, dhe doli që Oqeani Sand është pamja e preferuar e të gjithëve.

“Megjithëse imazhi i mësipërm mund të ngjasojë me një pikturë të epokës së re, është, në fakt, një imazh satelitor i rërave dhe shëlbave të detit në Bahamas,” shkroi NASA.

(Kosova Sot Online)