Një ndalesë në Venus, ja si NASA planifikon të dërgojë njerëz në Mars

  • G.G /
  • 10 korrik 2020 - 13:09
Një ndalesë në Venus, ja si NASA planifikon të dërgojë njerëz në Mars

Shkencëtarët besojnë se e vetmja mënyrë që njerëzit të shkojnë në Mars është të shkojnë në Venus më parë.

Skuadra mendon se graviteti i Venusit mund të përdoret si një nxitje për të dërguar raketën deri në Planetin e Kuq duke ulur kohën dhe sasinë e karburantit të nevojitur.

NASA po planifikon që tani misionin për në Mars dhe ekspertët besojnë se nisja mund të kryhet në 2035.

Dërgimi i njerëzve në Mars ka qënë një objektiv që në vitet 1950, kur inxhinieri Wernher von Braun shkruajti studimin e parë teknik të detajuar për në planetin e kuq.

(Kosova Sot Online)