Receta e Cekës: SHPAGETAT - Reçeta - Kosova Sot
Receta e Cekës: SHPAGETAT

Receta e Cekës: SHPAGETAT

Përbërësit;

½ kg. shpageta,

4-5 lit. ujë, kripë

Shpagetat ziejnë në ujë valë me kripë. Në se ziejnë në ujë të pamjaftuar, ngjiten dhe kundërmojnë në miell. Shpagetat sipas llojit ziejn për 6 min. të thjeshtat për 8-10 min. Për të mos i shpërlarë, para se të kullohen i shtohet një lit. ujë valë, pastaj kullohen dhe shërbehen të nxehta, me salcë llojesh të ndryshme.  

(Kosova Sot)

12 orë e 16 minuta më parë
10/12/18