Receta e Cekës: SHURUP BLIRI - Reçeta - Kosova Sot
Receta e Cekës: SHURUP BLIRI

Receta e Cekës: SHURUP BLIRI

 PËRBËRËSIT:

1 kg lule bliri,

3 kg sheqer,

3 litra ujë,

10 qeska limontoz.

Lulet e freskëta të blirit ulen në ujë të ftohtë me 5 qeska limontoz. Qëndrojnë të mbuluara 24 orë. Pastaj shtohen sheqeri dhe 5 qeskat e tjera të limontozit dhe, duke e përzier kohë pas kohe, qëndrojnë edhe 24 orë. Pas këtij procesi, shurupi kullohet në napë të pastër të dyfishuar, derdhet në shishe të sterilizuara, shishet mbyllen në mënyrë hermetike dhe vendosen në vend të errët. Para përdorimit, shurupi zbërthehet me ujë të ftohtë ose të nxehtë. 

(Kosova Sot)

6 orë e 57 minuta më parë
10/12/18