Reçeta e Cekës: GJEVREKË - Reçeta - Kosova Sot
Reçeta e Cekës: GJEVREKË

Reçeta e Cekës: GJEVREKË

PËRBËRËSIT: 
 1 gotë qumësht ose kos, kripë, miell, 1/2 lugë maja, 2 vezë, 100 gr susam.

Maja e ardhur ulet në pak qumësht ose ujë të vakët me pak miell dhe sheqer. Në masën e qumështit ose kosit hidhen kripë, maja e ardhur dhe aq miell, sa të zihet një brum i butë. Brumi ngjeshet mirë, pastaj mbulohet që të vijë një orë. Brumi i ardhur ndahet në toptha. Topthat shpohen në mes duke e hapur dhe rritur rrethin me duar. Gjevrekët futen në vezë të tundura, pastaj në susam. Rradhiten në tepsi të lyer me yndyrë. Futen në furrë, kyqet furra në 200 gradë C dhe piqen gjersa të skuqen pak. Me të njëjtin brum, mund të gatuhen shkopinjë, të cilët kalohen në vezë të tundura pastaj në susam. Piqen sikurse gjevrekët.  

(Kosova Sot)

6 orë e 27 minuta më parë
11/12/18