Receta e Cekës: Fli misri e pjekur nën saç

  • 21 nëntor 2019 - 14:43
Receta e Cekës: Fli misri e pjekur nën saç

Përbërësit: 

• 1. 1/2 kg miell misri i situr në sitë të hollë, • 1/2 kg mazë, • 2 dcl vaj, kripë. Në tenxhere ku do të përgatitet brumi, hidhen mielli i situr në sitë të hollë mdhe 1 lugë kripë.

Mielli përvëlohet me maq ujë të valë, sa të laget i tëri. mHollohet brumi duke i shtuar ujë të ftohtë dhe duke e përzier me lugë ose mikser vazhdimisht. Trashësia e brumit është e ngjashme me atë të flisë së grytë, sa të mvishet gishti. Edhe flia e mmisrit piqet njëlloj sikurse ajo e grytë, mpor duhet më tepër yndyrë dhe radhët duhet pjekur më gjatë. Shërbehet me djathë, kos, speca turshi etj.

(Kosova Sot Online)