Receta e Cekës: Zog i pjekur

  • E.K /
  • 27 korrik 2020 - 08:57
Receta e Cekës: Zog i pjekur

Nëse dëshirojmë që zogu i pjekur të duket bukur në pjatë,atëherë para pjekjes ai lidhet me penj.Në këtë rast duhet pjekur më gjatë.Zogu kriposet, hidhen rozmarinë,pak piper,specall dhe fërkohet me mëlmesa nga të gjitha anët.

Zogu lidhet duke e bërë një nyje rreth bishtit dhe kaqikave.Penji kryqëzohet dhe kalon mbi tulak rreth mishit të bardhë,pastaj kthehet zogu në anën e kundërt për t’u lidhur edhe krihët.Pasi të piqet largohet peri,pastaj servohet.

(Kosova Sot Online)