Simptomat që tregojnë mungesën e zinkut në organizëm - Shëndetësia - Kosova Sot
Simptomat që tregojnë mungesën e zinkut në organizëm

Simptomat që tregojnë mungesën e zinkut në organizëm

Organizata Botërore e Shëndetësisë vlerëson se më shumë se një e treta e botës vuan nga mungesa e zinkut në organizëm, transmeton gazeta Kosova Sot. Kjo më shpesh prek personat vegjetarianë. Disa nga simptomat e mungesës së zinkut:

Rënia e flokut

 Pos ftohjeve dhe infeksioneve të shpeshta, rënia e flokut është simptoma më e shpeshtë e mungesë së zinkut. Zinku është kyç për absorbimin e proteinave që janë kyç për flokun e fortë.

Keni thonj të vrazhdë me pika të bardha

Pikat e bardha në thonj janë edhe një tjetër simptomë që tregon mungesën e zinkut. Nëse thonjtë ju rriten ngadalë, thyhen dhe pëlcasin, kjo pasi kanë nivel më të lartë të zinkut në organizëm.

(Kosova Sot)

13 orë e 17 minuta më parë
14/12/18