Ushqimet që luftojnë kolesterolin - Shëndetësia - Kosova Sot
Ushqimet që luftojnë kolesterolin

Ushqimet që luftojnë kolesterolin

Nëse nuk dëshironi që një pjesë të jetës të vareni nga ilaçet, duhet ta rregulloni ushqimin. Në vijim ju sjellim ushqimet që e ruajnë shëndetin. BOLLGURI Bollguri është përplot me fibra që njihet për efektin se e ul kolesterolin. Është mirë që vetë ta përgatisni bollgurin tuaj, t'ia shtoni ushqimet e shëndetshme. PESHKU Peshku është i pasur me aminoacide të shëndetshme, që i ndihmojnë organizmit që të luftojë kolesterolin e grumbulluar. Organizmi i njeriut nuk prodhon aminoacidet omega 3, kështu që duhet sjellë përmes ushqimit apo suplementeve. BISHTAJAT Bishtajat janë vrasës i kolesterolit, sepse janë përplot me fibra të tretshme që e përmirësojnë tretjen dhe hedhin jashtë materiet e dëmshme prej trupit. PERIMET E GJELBRA Të gjithë e dimë se perimet me gjethe të gjelbra e luftojnë kolesterolin. Me secilën shujtë konsumoni nga pak spinaq apo brokoli, lakër jeshile dhe lakër. Janë përplot me vitamina dhe me minerale. 

(Kosova Sot)

13 orë e 23 minuta më parë
19/12/18