Tash është koha për vaksinë kundër gripit - Shëndetësia - Kosova Sot
Tash është koha për vaksinë kundër gripit

Tash është koha për vaksinë kundër gripit

Para sezonit të gripit është me rëndësi që të mbroheni, sepse kjo situatë sjell komplikime. Epidemiologët pohojnë se tani është koha e duhur për vaksinë, sepse për zhvillimin e imunitetit nevojiten dy deri tri javë. Pos pleqve, fëmijëve dhe të rriturve, vaksina u sugjerohet edhe grave shtatzëna. Kush duhet të mbrohet dhe të vaksinohet:

 - të gjithë më të moshuar se 65 vjeç.

 - të sëmurit kronik nga sëmundjet kardiovaskulare, mushkërive, metabolike, sëmundjet e veshkave, mëlçisë, enëve të gjakut.

- të punësuarit në shëndetësi, dhe të gjithë ata që punojnë nëpër vende ku kanë kontakte me njerëzit.

 - shtatzënat pas tremujorit të parë.

- fëmijët më të moshuar se gjashtë muaj, nëse u është dobësuar sistemi imun.

(Kosova Sot)

10 orë e 43 minuta më parë
13/12/18