Përdorimi i marihuanës në shërimin e fëmijëve - Shëndetësia - Kosova Sot
Përdorimi i marihuanës në shërimin e fëmijëve

Përdorimi i marihuanës në shërimin e fëmijëve

Studimi i ekspertëve amerikanë nga "Massachusetts General Hospital" sugjeron se si marihuana mund të ketë rol të kufizuar në shërimin e fëmijëve, transmeton gazeta Kosova Sot. Sipas të dhënave, përdorimi i marshuanës te fëmijët redukton mundimet dhe të vjellat pas kimioterapisë dhe ndihmon në kontrollimin e sulmeve epileptike. Përkundër kësaj, marihuana nuk kishte ndikuar pozitivisht te fëmijët me gjendje neuropatike, çrregullime stresues postraumatik. Rezultatet e publikuara në revistën shkencore "Pediatrics" janë marrë përmes analizave të të dhënave të grumbulluara nga 21 studime të mëhershme.

(Kosova Sot)

5 orë e 31 minuta më parë
16/12/18