Shkencëtarët zbulojnë lloj të ri të diabetit - Shëndetësia - Kosova Sot
Shkencëtarët zbulojnë lloj të ri të diabetit

Shkencëtarët zbulojnë lloj të ri të diabetit

Shumica e njerëzve ka dëgjuar për diabetin e tipit 1 dhe atë të tipit 2. Mirëpo, shkencëtarët kanë zbuluar edhe një lloj të ri të kësaj sëmundje. Bëhet fjalë për tipin e diabetit 3c, që shkaktohet me dëmtimet te inflamacionet, tumoret apo operacionet e pankreasit, transmeton gazeta Kosova Sot. Dëmtimi i atij organi jo vetëm se ndikon në aftësinë e prodhimit të insulinës, por edhe proteinave që janë të nevojshme për tretjen e ushqimit, si dhe hormoneve tjera. Studimi dëshmon se shumë raste të diabetit 3c në mënyrë të gabuar janë diagnostikuar si të tipit 2.

(Kosova Sot)

23 orë e 20 minuta më parë
15/12/18