SHENJA E PARË SE KENI GURË NË VESHKA: SHKONI URGJENT TE MJEKU NËSE JU NDODH NË TUALET - Shëndetësia - Kosova Sot
SHENJA E PARË SE KENI GURË NË VESHKA: SHKONI URGJENT TE MJEKU NËSE JU NDODH NË TUALET

SHENJA E PARË SE KENI GURË NË VESHKA: SHKONI URGJENT TE MJEKU NËSE JU NDODH NË TUALET

Gurët në veshka janë problem i shpeshtë, shfaqet nga grumbullimi i mineraleve dhe kristaleve të imëta në urinë, e më pas zhvillohen gurët. Një nga shkaktarët është konsumim jo i mjaftueshëm i ujit apo lëngjeve të tjera. Nëse nuk ndjeni dhimbje, por prapë shkoni shpesh në tualet, kjo mund të jetë një nga shenjat e para të gurëve në veshka. Nëse urinoni shpesh, por në sasi të paktë, urina ka aromë dhe gjak, kjo do të thotë se vuani nga gurët në veshka. Mbetje pa frymë, keni të vjella, mundime e grip, po ashtu janë simptoma, e nëse i vëreni të tillat, sa më shpejtë shkoni te mjeku.

(Kosova Sot)

22 orë e 6 minuta më parë
16/12/18