KIVI ËSHTË PEMA E PËRSOSUR PËR SHËNDETIN - Shëndetësia - Kosova Sot
KIVI ËSHTË PEMA E PËRSOSUR PËR SHËNDETIN

KIVI ËSHTË PEMA E PËRSOSUR PËR SHËNDETIN

Për kivin (lat. Actinidia deliciosa) thotë se është superpemë. Ka shije intensive, është i lëngshëm me fara të zeza. Nutricistët thonë se paraqet një nga ushqimet më të shëndetshme. Ka sasi të shëndetshme me kalori, është i pasur me antioksidues, përmban edhe vitamina C, madje më shumë se portokajtë. Është burim edhe për vitamina A dhe E, si dhe fibra. Kalium përmban më shumë se bananet. Nëse konsumohet rregullisht e furnizon organizmin me sasi të mëdha me vitamina C, duke ulur rrezikun nga sëmundjet e sistemit kardiovaskular, nga pika në tru apo kanceri. Hulumtimet tregojnë se nëse për çdo mëngjes e konsumoni, arrin efektin e njëjtë sikurse aspirina, që parandalon shfaqjen e droçkave. Kjo pemë pakë- son edhe nivelin e triglicerideve në gjak për 15 për qind dhe ruajnë arterien dhe zemrën.

(Kosova Sot)

1 orë e 40 minuta më parë
20/11/18