SHKENCËTARËT ZBULOJNË PERIMET, TË CILAT ËSHTË MË MIRË T'I HANI TË ZIERA - Shëndetësia - Kosova Sot
SHKENCËTARËT ZBULOJNË PERIMET, TË CILAT ËSHTË MË MIRË T

SHKENCËTARËT ZBULOJNË PERIMET, TË CILAT ËSHTË MË MIRË T'I HANI TË ZIERA

Besohet se pemët dhe perimet janë më të shëndetshme të papërpunuara. Mirëpo, janë edhe disa perime që duhet konsumuar në formën e zier.

Spinaqi

Kjo perime e gjelbër përmban kalcium, hekur, magnez, betakarotinë, luteinë dhe shumë antioksidues. Përpunimi teknik mundëson sa më mirë t'i absorboni këto substanca.

Panxhari

Panxhari i papërpunuar ka shumë minerale dhe substanca me vlerë biologjike, si flavonoide dhe antocianinë. Panxhari i zier është laksativ i fortë, ndihmon në pastrimin e mëlçisë, gjakut, veshkave dhe enëve të gjakut. 

(Kosova Sot)

20 minuta më parë
16/01/19