Ja çfarë duhet të bëni për të hequr problemet me acidet në lukth - Shëndetësia - Kosova Sot
Ja çfarë duhet të bëni për të hequr problemet me acidet në lukth

Ja çfarë duhet të bëni për të hequr problemet me acidet në lukth

P roblemet me tretjen dhe acidet në lukth zakonisht shfaqen kur hamë ushqim jo të shëndetshëm. Prandaj duhet të hani ushqim të shëndetshëm dhe të lehtë. Alkooli, kafeina, lëngjet e gazuara dhe artificiale nuk janë aspak të dobishme për shëndetin. Mos pini alkool dhe lëngje të gazuara, më parë përcaktohuni për lëngje natyrale që ju ndihmojnë te problemet e ndryshme. Po ashtu konsumoni pemë dhe perime. Pini jogurt ose kefir që riparojnë mukozën e zorrëve dhe të lukthit. Kjo membranë mukoze mund të dëmtohet kur përdoren antibiotikë, prandaj atëherë sugjerohet të konsumoni edhe probiotikë-kefir. Hani ushqim më të lehtë, drithëra, e lakra turshi po ashti është e shkëlqyeshme për traktin tretës. Pakësoni duhanin apo ndalojeni krejt sepse ndikon negativisht. 

(Kosova Sot)

16 orë e 43 minuta më parë
12/12/18