Dieta pas festave, ja këshillat nga dietologët - Shëndetësia - Kosova Sot
Dieta pas festave, ja këshillat nga dietologët

Dieta pas festave, ja këshillat nga dietologët

Kemi ngrënë si mbretër e perandorë, po tani?

“Duhet të jemi shumë të kujdesshëm që sot dhe t’i nënshtrohemi regjimit të përditshëm me vakte të vogla dhe të shpeshta, të shmangim produktet shtazore në formën e mishit, sallameve dhe proshutave. Baza e menusë duhet të jenë zarzavatet në sasi të konsiderueshme dhe në të gjitha format, qoftë të gjalla, apo të gatuara”, thotë nutricionistja, Enkeleida Ferrollari.

Por, dieta ushqimore është mirë që të kombinohet me një element po kaq të rëndësishëm.

“Aktiviteti fizik është një element shumë i rëndësishëm që duhet të na shoqërojë gjatë gjithë vitit, jo vetëm këto ditë. Në këtë periudhë bëhet pak më i domosdoshëm për të ndihmuar organizmin pas ushqimeve të festave”, shton nutricionistja Ferrollari.

(Kosova Sot)

14 orë e 16 minuta më parë
12/12/18