Një banane, zgjidhje për pesë probleme - Shëndetësia - Kosova Sot
Një banane, zgjidhje për pesë probleme

Një banane, zgjidhje për pesë probleme

Pos vlerave të saj ushqyese, janë dëshmuar edhe aftësitë e bananes në shërimin e shumë dhimbjeve që në rastet më të shpeshta i shërojmë me tableta.

FRYRJE DHE KAPSLLËK

Bananet përmbajnë pektinë, që përshpejton tretjen dhe nxit sekretimin e metaleve të rënda që nxitin helmet nga trupi. Pos kësaj, përmban probiotik, sepse stimulon punën e zorrëve. Përbërësit në banane përmirësojnë punën e tretjes derisa fibrat zgjojnë zorrët.

STRESI

E quajnë sëmundje të kohës moderne, sepse lë pasoja të mëdha në shëndetin tonë. Ekuilibrin mund të arrihet përmes konsumimit të një bananes, që në vete përmban shumë kalium, që ndihmon të rrahurat e zemrës dhe rregullon sasinë optimale të ujit në trup.

SHTYPJA E GJAKUT

Njihet si mungesa e natriumit ka efekt negativ në shtypjen e gjakut. Mu për këtë fakt, është me rëndësi që të konsumoni banane. Për çdo mëngjes duhet ta hani nga një banane.

"PMS"

Bananet janë të pasura me vitamina B6, që ndikojnë në nivelin e glukozës në gjak, e është dëshmuar se si vitamina B redukton problemet te PMS-ja.

DEPRESIONI

Përbërësi i bananes triotofani është formë e proteinave që nxit lirimin e serotoninës, që njihet si hormon i lumturisë. Në fakt, një banane mjafton ta shtoni nivelin me serotoninë. 

(Kosova Sot)

17 orë e 25 minuta më parë
22/11/18