- Shëndetësia - Kosova Sot
FSHEHTËSITË PËR HEQJEN E SHTRESAVE DHJAMORE NGA STOMAKU

FSHEHTËSITË PËR HEQJEN E SHTRESAVE DHJAMORE NGA STOMAKU

Ja si përmes disa fshehtësive me lehtësi të hiqni dhjamin nga beli • Hani ushqime të pasura me fibra, si farat e lirit, avokado, lakër jeshile dhe bishtaja.

• Shmangni ushqimin që përmban yndyrat trans, si margarina dhe lyerjet tjera popullore.

• Menyja duhet të jetë e pasur me proteina, hani mish, peshk, prodhime të qumështit dhe fruta me lëvozhgë të fortë. • Jini aktiv, bëni ushtrime për t'i shkrirë kaloritë.

• Shmangni ëmbëlsirat, sidomos ato që përmbajnë sasi të madhe të fruktozës.

• Shmangni pijet alkoolike, gatuani në vaj kokosi. 

(Kosova Sot)

15 orë e 22 minuta më parë
19/02/19